www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Welkom in ’t Sohr

9 april 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

IMG-20140319-WA0000 Opening Struinpad Lindehof3©Lindehof 2014-02-22 Schuitwater  (5)©Sjaak van WijlickHet nieuwe natuurgebied ’t Sohr tussen de dorpen Blitterwijck, Meerlo, Swolgen en Broekhuizenvorst is er klaar voor.
De welkomstborden en bankjes zijn geplaatst, twee fonkelnieuwe wandelroutes zijn aangelegd en de Schotse hooglanders hebben hun haren gekamd. Wij heten u vanaf nu van harte welkom in natuurgebied ‘t Sohr!!!

Rust in Noord Limburg
In 2012 is in natuurgebied ’t Sohr een klimaatbuffer aangelegd. Nu slingert er een soort van Maasgeul door het wijdse landschap. Een landschap waarin graslanden, ruigtes, rietvelden en moerbossen elkaar afwisselen. Vooral de grote kudde Schotse hooglanders is erg indrukwekkend en sfeerbepalend. Als je rust zoekt in het drukke Noord Limburgse landschap dan is dit de plek waar je die vindt. De natuur omarmt het gebied en grijpt hier haar kans. Bijna wekelijk komen er verrassende meldingen binnen uit het gebied. Is het niet de pijlstaart die zich voor ’t eerst laat zien dan is het wel de raaf die passeert of de bever die zijn eerste sporen nalaat. ’t Sohr is een mooi voorbeeld van hoe je meerdere doelen met elkaar kunt verenigen. Veiligheid voor de mens, robuuste natuur, natuurbeleving en samenwerking in beheer komen hier bij elkaar.

Lekker struinen
Het ca. 70 ha grote gebied is een struingebied waarin iedereen zelf zijn eigen weg mag zoeken. Voor de mindere avonturiers hebben we twee wandel-struinroutes aangelegd. Voor beide routes geldt dat goede wandelschoenen of laarzen aanbevolen zijn; want het gebied kan erg nat zijn. Logisch natuurlijk, want het is stroomgebied van de Maas.

Gele route: start op de Berkenstraat in Blitterwijck en is ongeveer 2 km lang. Deze route is aangelegd door de jongeren van Zorgbedrijf De Lindehof uit Wanssum en heeft de naam “Struinpad” meegekregen.
Paarse route: start op de Kasteelweg te Swolgen en is ongeveer 3,5 km lang en leidt langs een, op een hoge terp gelegen, uitkijkpunt met een fraai uitzicht over de klimaatbuffer.

reageren

geef een reactie

  • Cindy
    16 september 2021 om 18:00

    Ontbreken enkele markerings paaltjes, daardoor route niet te lopen. Erg onduidelijk.

  • Van den berg
    1 juni 2020 om 15:06
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog