www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Zwerfvuil ruimen langs de Maas

9 april 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

In Midden Limburg doet Staatsbosbeheer samen met verschillende sport- en muziekverenigingen mee aan het project Schone Maas! Zo helpen we samen mee om het vele afval, dat na de hoogwaterperiode op de oevers van de Maas achterblijft, op te ruimen. En dat is erg belangrijk werk! Als we dit niet zouden doen, komt er nog meer zwerfafval in het water. Dit zorgt voor een lelijk landschapsbeeld, het is slecht voor de flora en fauna en het veroorzaakt de bekende ‘plastic soep’ in oceanen. Ook wij zijn daar de dupe van. Dat stukje vis dat op je bord ligt, eet namelijk ook plastic. De microplastics in het water zien zeedieren voor voedsel aan. Zo belandt het plastic ook op ons bord. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk zwerfafval in de oceanen verdwijnt.

Schone Maas
In het project Schone Maas werken verschillende organisaties zoals provincie Limburg, Rijkswaterstaat Limburg, gemeenten, terreinbeheerders en natuurorganisaties samen om zwerfafval langs de oevers van de Maas tegen te gaan. Hiervoor organiseren zij opruimacties en infomeren ze burgers over het zwerfafvalprobleem. Voor meer informatie, kijk op www.schonemaas.nl

Vrijwilligers schonen Maasoevers op

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog