www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Zuid-Amerikaanse smaken voor de vrijwilligers van De Meinweg

10 september 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Donderdag; vroeg op de avond, aangenaam temperatuurtje en een knapperend vuurtje voor de sfeer. Geuren van houtskool en heerlijke gerechten terwijl de laagstaande zon zijn stralen prikt door een lichte rooknevel. Het is de avond dat Staatsbosbeheer haar vrijwilligers in het zonnetje zet. ‘We waarderen jullie belangeloze inzet enorm’ is de boodschap van Staatsbosbeheer. ‘Maar mooie woorden stillen geen honger, dus geniet van het eten, geniet van elkaars verhalen en geniet komend jaar weer van de prachtige natuur!’.

En zo is deze avond precies bedoeld. Onze vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten. Bijna tachtig mensen hebben zich vanavond verzameld uit alle hoeken van Beheerseenheid De Meinweg. Mensen die zich inzetten als excursieleider of als natuuronderzoeker, in het terreinbeheer of voor educatieprojecten. Vaak doen ze hun werk alleen of in kleine groepjes. Het mooie van deze avond is de samenkomst van al die betrokken mensen. Hier komen de verschillende werkvelden samen, de mensen vinden elkaar, delen elkaars ervaringen en dat in een heerlijke ongedwongen sfeer met lekker eten en drinken.

IMG_0591 IMG_0574 IMG_0583

Een heerlijke Zuid-Amerikaanse barbecue als smaakreis werd verzorgd door Gaston Gottschalk, de chef-kok van BorGottis, proeverijen en wereldse producten. Na een mooie uitleg over de gerechten konden we beginnen aan de huisgemaakte chorizo, verse salades, kruidige sauzen, warme groenten en als topper de malse plakken gegrilde biefstuk gehuld in een korstje van zout.

Het zal niet eenvoudig zijn deze avond volgend jaar te overtreffen! Maar we gaan het zeker proberen. Want onze vrijwilligers, stuk voor stuk uitermate betrokken mensen, die zich in hun vrije tijd inzetten voor onze natuurgebieden zijn ons héél véél waard.

Ps: Ook interesse om vrijwilliger bij Staatsbosbeheer te worden? Geef graag een reactie onder dit bericht.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog