www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Spring je zondag 12 juli mee voor schoon water?

7 juli 2015 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Elk jaar springen op de tweede zondag in juli, klokslag 15.00 uur, tienduizenden mensen op tientallen plaatsen in heel Europa massaal in het water: de Big Jump.
Dit jaar zal de Big Jump plaatsvinden op zondag 12 juli, op een locatie waar België en Nederland samenkomen, namelijk aan de Maas in Roosteren nabij de Pater Sangersbrug (tegenover het centrum van Maaseik).We roepen iedereen op zoveel mogelijk met de fiets te komen. Komt u met de auto, dan is er voldoende parkeergelegenheid in de Stad Maaseik (5-10 minuten lopen van de springlocatie).

66368-A5_flyer_BigJump klik links om de flyer te openen.

Het middagprogramma start om 14.00 uur met tal van activiteiten en informatiestands voor kinderen en volwassenen. De Big Jump is een evenement dat het brede publiek betrekt bij het belang van schoon water. Langs de oever van de Maas in Roosteren nabij de Pater Sangersbrug willen alle betrokken organsiaties door een ludieke ‘sprong’ in het water aandacht vragen bij pers, publiek en overheid voor een ‘gezonde’ en schone Maas. Een schone Maas wil zeggen: Maaswater van goede kwaliteit voor mens en milieu; zonder bestrijdingsmiddelen, hormoonstoffen en microplastics, én Maasoevers die vrij zijn van zwerf- en drijfvuil. Een schone Maas voor een gezond natuurlijk evenwicht, vol vis en geschikt voor ons drinkwater én veilig als zwemwater, daar waar gezwommen mag worden.

De symbolische ‘sprong’ zelf is om klokslag 15.00 uur. Voor één keer kunnen we hier, onder begeleiding van brandweer en deelnemende organisaties, samen in de Maas springen. Gebruik bij de sprong waterschoenen of slippers.

De Big Jump is zeker niet bedoeld om het zwemmen in de Maas te promoten. Over de zwemlocaties waar gezwommen mag worden, is die middag informatie in te winnen. Wilt u nu al weten waar u veilig kunt zwemmen, kijk dan op de site www.zwemwater.nl.

Tot ziens op zondag 12 juli!

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog