www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Hollandser kan het niet! Bijzondere natuurfilm nu te zien in de bioscoop!

28 september 2015 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

De komende weken draait de nieuwe natuurfilm Holland – Natuur in de Delta in de bioscoop. Het is de opvolger van de natuurfilm De nieuwe Wildernis.
Anderhalf jaar lang hebben de filmmakers nauw samengewerkt met onze boswachters aan de mooiste beelden van de hoofdrolspelers: de zeearend, de haas, het pimpernelblauwtje, de bever en de stekelbaars. Holland – Natuur in de Delta toont de dynamiek en de veerkracht van onze natuur en het water, een (her)ontdekking van het land waarin we wonen, werken en recreëren. Bekijk hier de trailer https://www.youtube.com/embed/F2U2WFCXfkQ

poster_HOLLAND%20NATUUR%20IN%20DE%20DELTA_POSTER_70X100_DEF_3000PX

Natuur in de delta in Limburg
In Limburg zijn 3 van de 5 hoofdrolspelers nadrukkelijk aanwezig. Ze komen gewoon voor in de achtertuin van elke Limburger. Je hoeft niet ver te gaan voor een grasland waar de haas in ronddartelt, een sloot waar de stekelbaars werkt aan zijn voortplanting of een kabbelende beek waarlangs aangeknaagde bomen de aanwezigheid van de bever verraden. Het pimpernelblauwtje komt alleen in de Moerputten bij Den Bosch voor en zal zich voorlopig in Limburg niet laten zien. Wat de zeearend betreft is het een kwestie van tijd. Het werk aan de Maas voor onze veiligheid van de laatste jaren heeft veel extra water èn ook natuur opgeleverd. Denk hierbij aan de vele nevengeulen die zijn aangelegd, de waterplassen die zijn ontstaan bij de klimaatbufffer Ooijen-Wanssum en het RivierPark Maasvallei dat volop in ontwikkeling is. Het wachten is op de eerste vogelliefhebber die belt dat hij of zij een vissende zeearend heeft gespot. De visarend gaat al aan zijn grote broer vooruit en is nu regelmatig te zien in Limburg op plekken waar visrijk water voorhanden is.

Boek je boswachter!
Staatsbosbeheer nodigt je uit om de film in het echt te beleven en om samen met de boswachters te speuren naar de hoofdrolspelers uit de film. Ga je mee? Boek je boswachter op http://www.staatsbosbeheer.nl/holland-natuur-in-de-delta

Bever

Speuren naar bevers in het Schuitwater
Naar aanleiding van de film verzorgt Staatsbosbeheer Limburg op één van de opnamelocaties ‘Het Schuitwater’ in Noord-Limburg dit najaar 3 excursies voor bezoekers die deze natuurparel en ook de bever van dichtbij willen leren kennen. Wil je met de boswachter mee gaan speuren naar sporen van de bever? Meld je dan hier aan.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog