www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Kinderen planten voedselbos boordevol lekkernijen

9 april 2016 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Op woensdagochtend 6 april 2016 vierden Kreis Kleve, Regionalforstamt Niederrhein en Nationaal Park De Maasduinen gezamenlijk met Duitse en Nederlandse scholieren uit de gemeenten Bergen (NL) en Kleve (D) samen de zeventiende Internationale Boomfeestdag.

De kinderen van basisschool De Klimop uit Bergen en van de Gesamtschule Kleve waren ditmaal te gast bij Staatsbosbeheer in het Bergerbos. In bijzijn van burgemeester Pelzer van gemeente Bergen en mevrouw Croonenbroek (plaatsvervanger van de Landrat Kleve) plantten de kinderen vol enthousiasme in een mum van tijd met hulp van Duitse en Nederlandse boswachters ruim 1800 bomen en struiken.

Het plantmateriaal bestaat uit maar liefst 24 verschillende in Nederland thuishorende soorten met bomen als hazelaar, zoete kers en walnoot en struiken als sleedoorn, bos roos en kamperfoelie. Over een paar jaar vormt deze bonte mengeling van bomen en struiken een mooi voedselbos. Een bos vol met bloemen, bessen, kersen noten en smakelijke bladeren. Een bos waar vogels, muizen, mieren, vlinders, bijen en veel andere insecten uit heel de omtrek naar toe komen om te smullen van al dat lekkers. Maar ook een bos waar strak reeën zich overdag in kunnen terugtrekken om bij te komen en uit te rusten.

Het feest werd compleet gemaakt door een zestal ondernemers van de Smaakparels http://www.smaakparels.nl/. Zij boden de kinderen en onze buitenlandse gasten een heerlijke lunch aan met producten uit de Maasduinen, die zij op eerlijke en biologische wijze zelf produceren.

Lees meer over de Internationale Boomfeestdag op: https://t.co/Q8qHijZCBi

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog