www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Vierdaagse Nijmegen slingert door Genneperhuys

29 juli 2016 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

21 juli Vierdaagse Nijmegen Genneperhuys

Het is lang, misschien wel eeuwen geleden, dat er vlaggen wapperden op het Genneperhuys. Donderdag 21 juli was het eindelijk weer zo ver. Op de ruïnes van de voormalige burcht dansten de vlaggen van de gemeente Gennep en Staatsbosbeheer gebroederlijk naast elkaar in de wind.

De gemeente en Staatsbosbeheer hebben de handen ineen geslagen en het mogelijk gemaakt dat de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen het natuurgebied het Genneperhuys kan aan doen. Gemeente Gennep wilde graag, de ter ere van de 100 jarige editie, de Vierdaagse naar de stad halen. Dat kon alleen als de Vierdaagse het parcours van de 50 en 55 km afstand door het Genneperhuys kon laten lopen.
Na wat overleg, wat aanpassingen aan de voorzieningen en wat extra aandacht voor het beheer marcheerden 21 juli duizenden wandelaars door het prachtige natuurgebied.
Het is machtig om het langgerekte lint wandelaars door het gebied te zien slingeren over de kroonwerken, door de graslanden en langs de ruïnes van de voormalige burcht. Uit de lovende woorden van de wandelaars is op te maken dat velen van hen verrast zijn door de schoonheid en uitgestrektheid. Een mevrouw wist het wel heel mooi te verwoorden met de uitspraak:“na drie dagen wandelen is dit de kers op de taart”.

Dit smaakt naar meer! Dus volgend jaar is de Vierdaagse weer van harte welkom in het Genneperhuys.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog