www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Activiteitenprogramma september 2016 Buitencentrum De Pelen/Nationaal Park De Groote Peel

25 augustus 2016 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Er is voor ieder wat te doen en te beleven in september! Onderstaand het uitgebreide activiteitenprogramma van Nationaal Park De Groote Peel.

 • sPEELse expeditie in Nationaal Park De Groote Peel
  Op zondag 4 september houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. We gaan niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Deze ‘prikkelende’ excursie is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral leuk voor (jong) volwassenen. Er zijn twee tochten op een dag om die starten om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en de route is 2 kilometer lang. Tip: neem een handdoek mee. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Reserveren is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.  Meer informatie via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.
 • Met de boswachter op pad in De Groote Peel
  Op zondag 4 september houdt Staatsbosbeheer een Dagwandeling van 14 kilometer met oud-boswachter Piet Zegers in Nationaal Park de Groote Peel. Deze wandel excursie start om 9.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 8,50 per persoon inclusief een peelneutje, € 2,50 korting op het Peelboek + een gratis wandelflyer. Max. 15 deelnemers en reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Meer informatie: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.
 • Peelpodium met de Limburgse Jônges
  Op zondag 4 september is er een optreden van de Limburgse Jônges op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Deze amateur zanggroep uit het Weerter Land zingt meerstemmige, goed in het gehoor liggende, liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse heden en verleden. Het zijn bekende melodieën op zelf gemaakte dialectische teksten. Ze spelen die middag om 13.30, 14.15 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of telefonisch: 0495 – 641 497.
 • Rondje om ’t Elfde in Nationaal De Groote Peel
  Op zondag 11 september houdt Staatsbosbeheer een Rondje om ’t Elfde in Nationaal Park De Groote Peel. Wandel over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van het Nationaal Park naar de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze 8 km lange wandeling krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden en geniet je van de stilte en de weidsheid van dit prachtige hoogveengebied. De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- per persoon en reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenelfde  Tip: Denk aan eigen lunchpakket en voldoende drinken.
 • Peelpodium met Moose Next
  Op zondag 11 september is er een optreden van Moose Next op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. De Brabantse coverband Moose Next speelt nummers uit de jaren 60 en 70, afgewisseld met meer recente muziek. Een herkenbaar en toch verrassend repertoire dat aanstekelijk is voor het publiek. Moose Next speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage.
 • Volle maanwandeling in De Groote Peel
  Volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt deze beleefbaar voor jou! Op vrijdag 16 september is er een Volle maanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel en kun je weer dwalen over de, door de maan verlichte peelbanen. De excursie is ongeveer 2,5 kilometer en start om 20.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De activiteit duurt tot 22.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.
 • Peelpodium met 2 of Diamonds
  Op zondag 18 september is er een optreden van 2 of Diamonds op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Het duo 2 of Diamonds brengt een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van rock&roll, country, Americana en pop; klein en in een eigen akoestisch jasje. Ze spelen twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium.
 • Segwaytour met struintocht in de Groote Peel
  Op zondag 18 september houdt Staatsbosbeheer – in samenwerking met Greenwaytours – een Segwaytour met Struintocht in Nationaal Park De Groote Peel. Wie meedoet met deze activiteit beleeft op een verrassende manier de unieke natuur van De Groote Peel! Deze tocht is een perfecte combinatie van ontspannen natuurbeleving en een actieve uitdaging in het prachtige decor van een Nationaal Park. Een hele middag buiten genieten met als bonus een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai op één van de mooiste plekjes van dit uitgestrekte hoogveengebied! De tocht start om 13.30 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 55,- inclusief koffie/vlaai. Maximaal 10 deelnemers. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/segwaypelen.
 • Excursieworkshop fotografie voor senioren in de Groote Peel
  Op woensdag 21 september houdt Staatsbosbeheer een Excursieworkshop fotografie voor senioren in Nationaal Park De Groote Peel. Een wandeling door de Groote Peel is altijd een geweldige ervaring! Het levert prachtige beelden op: water, spiegelingen, wind en wolken, en begroeiing met een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaat u fotograferen tijdens deze workshop/wandeling. De Peelgids van Staatsbosbeheer geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Starten om 13.30 en de workshop eindigt rond 16.00 uur. Deelname kost € 5,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641497.
 • Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
  Op zondag 25 september houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze speelse gezinstocht ontdek je wat de natuur allemaal te bieden heeft. Wind en regen houden ons niet tegen; in de herfst is zoveel moois te zien dat het zonde is om binnen te blijven. Ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en alle andere herfstschatten. Er zijn twee excursies op één dag; om 11.00 en 14.00 uur. Starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.
 •  Optreden The Nag’s Head bij Buitencentrum De Pelen
  Op zondag  25 september kun je weer genieten van muziek op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Dit keer speelt The Nag’s Head; een amateurgezelschap van enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. The Nag’s Head speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage.
 • Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel
  Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Zo ook op zondag 25 september. De route is 8 tot 10 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog