www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Meinweg Ecotop: samenkomst van natuuronderzoek en beheer

11 september 2016 Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Op zaterdag 24 september vindt het jaarlijkse natuursymposium Meinweg Ecotop 2016 plaats. Het is inmiddels het negende achtereenvolgende jaar dat Duitse en Nederlandse veldbiologen en natuurvrienden bijeenkomen om hun kennis grensoverschrijdend uit te wisselen.

Symposium over de natuur in De Meinweg weer goed bezocht
Dit jaar worden de zoogdieren in de Nederlands-Duitse Meinwegregio onder de loep genomen. Veldbiologen, zowel de professional als de vrijwilliger, verzorgen in het ochtendprogramma diverse presentaties over de laatste stand van hun onderzoek. In de middag volgt het traditionele veldbezoek in De Meinweg waar het natuuronderzoek en het natuurbeheer ter plaatse verder worden toegelicht. Eén keer per jaar, tijdens de Ecotop, komen alle mensen samen die in de Meinwegregio hun onderzoeks- of beheerwerk doen. Door de uitwisseling van alle (specialistische) ervaringen is iedereen weer op de hoogte van de ‘actualiteit van de natuur’ in Nationaal Park De Meinweg.

Binnen het thema ‘Zoogdieren in de Meinwegregio’ zijn er presentaties over vleermuizen, bevers, de kerkuil in relatie tot muizen onderzoek. Uiteraard zijn er ook presentaies over wilde zwijnen in het grensgebied en zoogdiersporen op het Ecoduct bij Elmpt. Nadere informatie en presentaties zijn te vinden op www.meinweg-ecotop.nl. De Meinweg Ecotop wordt gezamenlijk georganiseerd door Nationaal Park De Meinweg, Stichting Koekeloere, Biologisch Station Krickenbecker Seen, het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en Staatsbosbeheer.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog