www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Daar komt de bruid in natuurgebied ’t Quin

19 oktober 2016 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

't Quin Bergerbos

“Beste beheerder van staatsbosbeheergebied,

Ik woon vlak bij het Quin (in de omgeving overigens de Kwen genoemd). Wij hebben daar een boerderij op het Hengeland en onze grond grenst pal aan de ingang bij het informatiebord naar het Quin. Mijn dochter gaat op 3 september trouwen en het feest wordt op de boerderij gevierd. Nu wil het bruidspaar het liefst de huwelijksvoltrekking boven op de heuvel, met als achtergrond de vennen, laten plaatsvinden. Mag dit?”

Als half mei bovenstaande vraag via de website van Staatsbosbeheer bij je binnenkomt ben je toch even verrast èn voel je je tegelijkertijd ook zeer vereerd. Niet zo zeer vereerd voor jezelf als persoon maar voor het natuurgebied ’t Quin, dat wij als Staatsbosbeheer mogen beheren. Dan besef je eens en te meer dat natuurgebieden voor mensen een heel bijzondere betekenis kunnen hebben. Zo bijzonder zelfs dat ze er één van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven willen vieren. Dit soort vragen met die achterliggende gedachtes geven ons weer extra motivatie om ervoor te zorgen dat deze bijzondere plekken behouden blijven en zich verder kunnen ontwikkelen. En ja, we hebben ja gezegd op de vraag. Want als het even kan en de natuur het toelaat willen we graag meewerken. En zo is het huwelijk dan voltrokken op ’t Quin, één van de mooiste plekken in het Bergerbos bij Afferden.

Bijzonder is nog even te lezen wat de vader van de bruid tijdens zijn toespraak op ’t Quin de aanwezigen meegeeft:

“Hartelijk welkom familie en aanstaande aangetrouwde familie en vrienden en bekenden van het bruidspaar.
Ik ben trots jullie te mogen begroeten en te ontvangen in de achtertuin van onze boerderij, wat mij betreft het möiste plekske (mooiste stukje) op deze aarde. De kwen zoals het hier heet, heeft voor de familie Megens nog een belangrijke betekenis; komen bij andere families de baby’s uit de bloemkool of brengt de ooievaar ze, wij worden gehaald uit het kwense vlies hier beneden. Maar ook hebben we hier als kinderen gespeeld en leren schaatsen. Met dank aan Staatsbosbeheer voor deze mooie locatie.”

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog