www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Winterpret in Nationaal Park De Pelen in december

1 december 2016 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

December is een heerlijke maand om naar buiten te gaan. Heldere luchten, een frisse neus halen en dan vervolgens een verdiende warme drank wanneer je weer binnen bent.

Frisse neus halen
Vanaf Buitencentrum De Pelen organiseert Staatsbosbeheer onder andere een Winterstiltewandeling, Snertwandelingen, Peel Ontdektochten Winterpret én op de laatste dag van het jaar een Eindejaarswandeling. Onderstaand een kleine greep uit het decemberaanbod:

Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op 27, 28 en 29 december kun je deelnemen aan een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze winterse wandeling ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen. Na afloop lekker warm worden met een kop erwtensoep in het Buitencentrum. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per volwassene en
€ 7,50 per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelensnert

bezoekers-de-pelen-winter

Peel Ontdektocht winterpret gezinstocht
Op 27, 28 en 29 december is er een Peel Ontdektocht Winterpret in De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een uilenbal pluizen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

Wandel het jaar uit in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 31 december houdt Staatsbosbeheer een Eindejaarwandeling in De Groote Peel. Sluit het jaar af in de prachtige natuur in het Nationaal Park. Halverwege deze wandeling van ongeveer 12 kilometer komt de fles peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop wacht een geurige kop soep. De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 10,- per volwassenen en € 7,50 per kind inclusief peelneut en soep. Reserveren kan via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497 .

Kijk voor het hele december programma op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog