www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Winterse januari-taferelen bij Buitencentrum De Pelen

9 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Opa en oma dag

Januari: een frisse start van het jaar! Buitencentrum de Pelen organiseert van alles aan activiteiten om energiek aan 2017 te beginnen.

Met opa en oma op avontuur in de Pelen!
Op zondag 15 januari organiseert Staatsbosbeheer een Grootouder Kleinkind-middag in Nationaal Park De Groote Peel. Het thema is ‘dieren in de winter’. Tijdens deze doe- en ontdektocht gaan grootouders en kleinkinderen eerst samen op excursie en daarna creatief aan de slag met pinda’s rijgen. Na afloop broodjes bakken bij de vuurkorf. De activiteit wordt begeleid door Peelgidsen en start om 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen en de duurt tot ongeveer 16.30 uur. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelengrootouderkleinkinddag.

Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert ook in 2017 elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Op zondag 29 januari is de eerste! De route is 8 kilometer lang en duurt 2,5 uur. Welke route de Peelgids loopt is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt! Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met overheerlijke Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname € 10,- inclusief koffie of thee en vlaai. Reserveren kan via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht.

Het gehele programma voor januari is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog