www.boswachtersblog.nl/ Limburg

De winterwonderlandbeleving van boswachter Marijke

15 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

‘Elk seizoen heeft z’n charme’ wordt gezegd en natuurlijk is dat ook zo. Je moet er toch niet aan denken dat het elke dag 25 graden en zonnig is! Hoewel…. toch is er één seizoen dat ik zou willen overslaan en dat is de winter. Niet zozeer vanwege de kou, maar ik mis de blaadjes, bloemen, vlinders en libellen.
Ik mis zelfs de haan van de buren die – zodra het licht wordt – als een dolle kraait en mij dus – veel te vroeg –wakker maakt.

Slank en blij weer wakker worden
Vooral op donkere-wolken- miezer-dagen snak ik naar de lente. Het liefste zou ik dan, net als egels en vleermuizen, in winterslaap gaan. Diep onder de dekens, hartslag en temperatuur omlaag, een paar maanden teren op mijn vetreserves. En dan slank en blij weer wakker worden als de katjes gaan kleuren en de klok wordt verzet.

Helaas
Maar winterslaap voor mensen is niet zo praktisch; dus doe ik mijn best om mijn winterdip te overleven. En geen zorgen, dat lukt wel hoor. De beste therapie is veel naar buiten gaan. Ook op dagen dat ik denk: ‘brrr, bah, getsie, laat mij maar binnen van achter het raam naar de vogeltjes kijken.’ Dan doe ik mijn jas aan, das om, wandelschoenen aan en hup naar buiten! Want als ik eenmaal buiten aan het doorstappen ben voelt dat goed. Frisse lucht doet wonderen.

Heldere-zonnige-mooi-weer-winterdagen
Gelukkig is het in de winter niet altijd grauw en grijs en zijn er ook heldere-zonnige-mooi-weer-dagen. De afgelopen weken werden we er regelmatig mee verwend. Één van de mooiste was vlak voor de jaarwisseling. Door aangevroren mist was elk takje, sprietje en blaadje bedekt met rijm. Magisch mooie witte ijskristallen die als juwelen schitterden in de zon. De Peel was een ‘Winterwonderland’. Het was prachtig! Maar de schoonheid van rijp is met geen pen te beschrijven. Daarom heb ik maar veel foto’s gemaakt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog