www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Februari; een romantische en spannende maand voor jong en oud in De Pelen!

2 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari is een korte maar krachtige maand! Beleef in de Pelen een Vollemaanwandeling. Ga erop uit met je allerliefste tijdens een avondwandeling. Schrijf je in voor de snertwandeling op 12 februari of ga met de kids speuren naar sporen. Kortom; voor ieder wat wils!
Kijk voor het hele programma op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op zaterdag 11 februari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. De route is ongeveer 2,5 kilometer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind, inclusief een wam drankje. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Valentijnwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 12 februari kun je je allerliefste verrassen met een romantische avondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Samen genieten van de geluiden van de nacht, de magische sfeer van de Peel in het donker en van elkaar. Na afloop gezellig afsluiten rond de vuurkorf met een glaasje wijn. De excursie is 6 km en de activiteit duurt, inclusief vuurkorf en drankje na afloop, ongeveer 3 uur. De activiteit start om 19.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 per deelnemer en er is plek voor 30 personen. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvalentijn.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 19 februari houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar diersporen in de natuur. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 én om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Er zijn dus twee tochten op een dag. Deelname kost       € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief braakbal pluizen + pluisdiploma voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Tot ziens in De Pelen!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog