www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Maart roert zijn staart in Buitencentrum De Pelen

1 maart 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari en de Vastelaovend zijn weer voorbij. Langzaam gaan we richting de lente!
In maart heeft Buitencentrum De Pelen weer een mooi en gevarieerd programma aanbod. Hier een kleine greep. Het gehele aanbod en de aanmeldmogelijkheden vind je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Binnenpret bij Buitencentrum De Pelen
In de voorjaarsvakantie kun je binnen in het Buitencentrum aan de slag met leuke activiteiten. Op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 maart tussen 13.30 en 15.30 uur kun je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer uilenballen pluizen, insectenpotjes maken en nestkastjes timmeren. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (en hun ouders) en vinden plaats in de activiteitenruimte en Peelboerderij (dependance) van Buitencentrum De Pelen.

Lezing Hans Smulders en Phlip Bossenbroek over de Groote Peel
Op zondag 12 maart geven Hans Smulders en Phlip Bossenbroek in het Buitencentrum De Pelen een presentatie over Nationaal Park De Groote Peel. De makers van het boek De Groote Peel in vogelvlucht’ tonen foto’s uit het boek en vertellen over hun fascinatie voor de flora en fauna van het gebied. Er zijn twee presentaties van ongeveer 50 minuten die starten om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Let op: reserveren is niet mogelijk en vol is vol dus wees op tijd.

Film Strabrechtse Heide vertoond in Buitencentrum De Pelen
Op vrijdag 17 maart en vrijdag 24 maart vertoont Han Meeuwsen in Buitencentrum De Pelen de film ‘De Verborgen Wereld op de Strabrechtse heide’. De film is een spectaculaire natuurdocumentaire van dit bijzondere heidegebied. De verborgen wereld omvat met name die dingen en gebeurtenissen die voor een argeloze bezoeker onopgemerkt blijven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er ooit gehoord van een mierenleeuw en een bijenwolf? Nee, dit zijn geen grote angstaanjagende zoogdieren, maar insecten die binnen de insectenwereld even angstaanjagend zijn als de leeuw en de wolf onder de zoogdieren. Maar ook het verborgen leven van de schuwe en nauwelijks waarneembare nachtzwaluw zal uitgebreid uitgelicht worden. Han Meeuwsen zal zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven.
De avond start om 20.00 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.

Peel Ontdektocht lentekriebels in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 26 maart houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel. De lentekriebels zijn weer in de lucht en iedereen geniet van de eerste warme zonnestralen. Ook in de natuur kriebelt het en dat kun je ruiken, horen, voelen en zien. Nieuwsgierig? Ga dan mee op zoek naar nieuw leven in de natuur. Met leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin zoals waterdieren scheppen. Vroege vogels kunnen om 11.00 uur op pad en voor wie graag uitslaapt start er om 14.00 uur nog een tocht bij de balie van het Buitencentrum. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Lezing Gerard Compiet over ‘Vogels in de Lente’.
Op zondag 26 maart  is in het Buitencentrum De Pelen een presentatie over Vogels in de Lente. Tijdens deze presentatie vertelt Gerard Compiet, natuurkenner en liefhebber in hart en nieren, over territorium, balts, zang, nestbouw en broedgedrag van vogels. Speciale aandacht voor de vogels die in Nationaal Park De Groote Peel voorkomen.  Presentatie met beeld en geluid. Er zijn twee presentaties van ongeveer 50 minuten die starten: om 13.30 uur en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Let op: reserveren is niet mogelijk en vol is vol!

Tot ziens bij Buitencentrum de Pelen! Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Telefonisch te bereiken op 0495-641497. Het gehele programma is terug te vinden op onze website.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog