www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Werkgroep VNeL viert 25 jarig jubilea

8 maart 2017 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Precies 25 jaar geleden begon de samenwerking van de IVN werkgroep Vrijwillig Natuur- en Landschapsbeheer (VNeL) met Staatsbosbeheer.

Herstel Swolgerheide
Een van de eerste projecten die werden aangepakt, was het herstel van een ven in de Swolgenderheide. Na de nodige jaren van herstelwerkzaamheden is er een prachtig stukje natte heidenatuur ontstaan met veel bijzondere planten en dieren. Als dank voor deze inzet kreeg het ven de naam “IVN Ven”.

25 jaar later
Nu, 25 jaar later, werkt de werkgroep VNeL nog steeds aan de juweel op de kroon van het Schuitwater.  Zaterdag 18 februari stonden weer meer dan 20 noeste werkers klaar om voor de zoveelste keer het IVN Ven een flinke onderhoudsbeurt te geven. Met hak, schaar en met de hand werd opslag van berken en vliegdennen verwijderd. Bovendien is een stuk geplagd om ruimte te maken voor de kwetsbare populatie klokjesgentianen.

Feestelijk moment
Maar er was ook ruimte voor een feestelijke herdenking van dit bijzondere moment, te meer omdat drie leden die nu nog steeds behoren tot de ‘harde kern’ van de werkgroep er toen al bij waren: Ton Wismans, Wiel van der Linden en Frans van de Heyde. Zij vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum bij de VNeL.
Het bijzondere moment werd kracht bij gezet met goedgekozen woorden van Bart Reintjes en boswachter Andy Liebrand. Daarna was er koffie en vlaai, heel veel vlaai!

Peter Hammer (lid VNeL)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog