www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Bäume kennen keine Grenzen

12 april 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Onder het mom van “Bomen kennen geen Grenzen” plantten zo’n 80 Duitse en Nederlandse kinderen samen tijdens de internationale Baumfesttag in mum van tijd een waar beukenbos in het Tiergartenwald.

Internationale boomfeestdag
Op woensdag 29 maart 2017 vierden de Kreis Kleve, het Regionalforstamt Niederrhein en het Nationaal Park De Maasduinen gezamenlijk met Duitse en Nederlandse scholieren uit de gemeenten Kleve (D) en Bergen (NL) de 18de internationale Boomfeestdag.

Tiergartenwald
De viering vond plaats op een prachtig mooie plek in het Tiergartenwald. Dit bos, dat onderdeel uitmaakt van het bekende Reichswald, ligt boven op een stuwwal en toornt hoog uit boven de Duitse stad Kleef. Hierdoor hadden de kinderen vanaf de plantlocatie een fantastisch uitzicht over het lager gelegen Rijndal en de aan de overkant van de Rijn gelegen Elterberg.

Wensen
Met het planten van de eerste boom, een eik, werd door mevrouw Croonenbroek (plaatsvervanger van de Landrat Kleve) en wethouder Splinter uit de gemeente Bergen het startschot gegeven voor het feest. Samen met de Duitse en Nederlandse boswachters plantten de kinderen gebroederlijk naast elkaar zo’n 1500 jonge beuken op de open plekken in het 150 jarige beukenbos. Na anderhalf uur stevig aanpoten hadden de kinderen de klus geklaard. Na het ophangen van kaartjes met persoonlijke en welgemeende wensen lieten de kinderen de jonge beuken goed verzorgd achter op hun nieuwe plek in het beukenbos. En zo heeft met het planten van de jonge bomen het oude beukenbos weer de toekomst.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog