www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Juli: muzikale start van de zomer in De Pelen

29 juni 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Juli is een mooie muzikale maand in Buitencentrum De Pelen. Zaterdag 1 juli vind je Rick's Big Band op het Peelpodium. Zondag 2 juli vindt in het (overdekte) amfitheater 'Singersong' plaats. 4 muzikanten uit Nederweert zullen die middag unplugged spelen. Laat je ook 14 juli, 16 juli en 23 juli verrassen door bijzondere muzikale optredens!
Al deze muzikale optredens worden omlijst door de mooie omgeving van Nationaal Park de Groote Peel. Tussen de optredens door kun je onder andere deelnemen aan Zomerse Peel Ontdektochten, de nachtzwaluwwandelingen, de vollemaan fotoworkshop of de dagwandeling.

Rick’s Rockplein en Rick’s Big Band op het Peelpodium

Zaterdag 1 juli presenteren de leerlingen van Rick’s Rockplein zich in het gezellige Amfitheater van Buitencentrum de Pelen. Popmuziek zonder podium is iets onwerkelijks, vandaar dat de leerlingen van Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) staan te popelen om hun muzikale kunsten te tonen op het Peelpodium. Naast de popbands kun je die middag ook genieten van een optreden van Rick’s Big Band, heerlijke swingende jazz in een hedendaags jasje. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Peelpodium met muziek uit het Singersong

Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 2 juli een voorstelling onder de titel ‘Singersong’. Vier muzikanten uit Nederweert staan die middag Unplugged in het (overdekte) Amfitheater. Tom, Anouk, Loes en Cyrill zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. De optredens zijn tussen 13.30 en 16.00 Entree voor de voorstellingen is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 5 juli, 12 juli, 19 juli en 26 juli mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur.

Grootouder Kleinkind Natuurmiddag in De Groote Peel

Staatsbosbeheer verwent opa’s, oma’s en hun kleinkinderen elk seizoen met een hele middag natuurpret in De Groote Peel. Op zondag 9 juli is er weer zo’n Grootouder Kleinkindmiddag voor ‘jong en oud’ met actieve en creatieve opdrachten in de natuur. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. In de pauze tijd voor iets lekkers en na afloop broodjes bakken bij de vuurkorf.

Peelpodium met ZusenZo en columnist Gerard Kessels

Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 16 juli een optreden van Zanggroep ZusenZo en columnist Gerard Kessels. ZusenZo bestaat uit acht zangeressen, waarvan er vijf zusjes zijn. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit populaire songs van o.a. Adele, Christina Aguilera en enkele Afrikaanse nummers. Voorafgaand aan het optreden zal Gerard Kessels, columnist van dagblad “De Limburger”, een aantal van zijn veelgeprezen columns voorlezen. De optredens zijn om 13.30 en om 15.00 uur.

Bovenstaand een greep uit het uitgebreide aanbod van juli in en om Buitencentrum de Pelen. Het gehele programma en alle bijbehorende informatie is terug te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium en www.staatsbosbeheer.nl/depelen. Geniet ervan!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog