www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Peelweek: eerste week augustus volle bak aan activiteiten!

1 augustus 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Van maandag 31 juli tot en met zondag 6 augustus is de jaarlijkse Peelweek in Nationaal Park De Groote Peel. Vanuit Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, interessante excursies, muziekvoorstellingen nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag 6 augustus wordt de Peelweek feestelijk afgesloten met een gezellig Limburgs/Brabants Muziekfestival!

Een hele week activiteiten met voor eenieder wat wils!

Het programma van de Peelweek is zeer divers. Op maandag 31 juli om 11.00 en 14.00 uur zijn er sPEELse expedities, gezinstochten vol prikkelende en verrassende opdrachten. Wie meedoet met deze excursie ervaart letterlijk dat de Peel een veenmoeras is! Op dinsdag 1 augustus is er vanaf 11.00 uur een Zomerfeest op het Kabouterpad, met heel veel leuke extra’s voor de kleuterkabouters. Woensdag 2 augustus kan je om 11.00 en 14.00 uur meedoen met een Zin in Zomertocht en is er om 21.00 uur een vleermuizentocht. Donderdag 3 augustus kunnen ruige rovers op Roverspad en speuren naar de schat van de Zwarte Raven. Starten tussen 13.00 en 15.00 uur. Vrijdag 4 augustus ontdek je je boswachter talenten door mee te doen met de Boswachteracademie om 11.00 en 14.00 uur. Zaterdag 5 augustus start om 21.00 uur een Nachtzwaluwwandeling.

(Streek)muziek

Wie van gezellige Streekmuziek houdt kan op zondag 6 augustus zijn hart ophalen. Na een hele week natuuractiviteiten wordt de Peelweek afgesloten met iets waar Peelbewoners dol op zijn: muziek! Het programma start om 12.30 uur en is goed gevuld met Brabantse en Limburgse muzikanten die allemaal uit de directe omgeving van De Groote Peel komen. Met optredens van: de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck, Zum Grünen Kranz en Shantygroep aan Paol 60.

Alle activiteiten in de Peelweek starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/peelweek2017 voor het complete Peelweekprogramma en informatie over aanmelden en deelnamekosten!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog