www.boswachtersblog.nl/ Limburg

110 Staatsbosbeheer senioren in de Peelvenen

28 september 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheer senioren uit geheel Nederland, maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien.
Dit jaar viel deze eer te beurt aan de Peelvenen op de grens van Brabant en Limburg. In Natuurpoort De Peel aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

Koffie met vlaai

Na de koffie met vlaai kregen de deelnemers een boeiende presentatie door het management en beheerteam. Dit gaf een goede eerste indruk van het gebied. Vervolgens werd er uitvoerig gesproken over het huidige beheer en de grootschalige hoogveen herstelprojecten die nu in de Groote Peel en de Mariapeel plaatsvinden. Tijdens de lunch kwam de directeur van Staatsbosbeheer, Sylvo Thijsen langs. Hij vertelde over de veranderingen binnen Staatsbosbeheer en hoe dat zal gaan inspelen op de huidige maatschappij.

4 boswachters

In de middag was er tijd voor ontspanning. De uitgestrektheid van de Peel leent zich voor prachtige fietstochten en afwisselende wandelingen. En hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam, deerde dit de oud-collega’s niet.
Onder leiding van 4 boswachters van de Peel werd het gebied verkend. Er was aandacht voor natuur, maar ook zeker voor cultuurtechniek, geschiedenis en beleving. En natuurlijk mocht een bezoek aan het ‘Buitencentrum De Pelen’ in Ospel niet ontbreken.

Het was een prachtige dag!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog