www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Ga zondag 22 april op zoek naar het zwarte goud van de Peel!

19 april 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Op zondag 22 april kun je meedoen met het ‘Roverspad’; een spannende speurtocht voor gezinnen in Nationaal Park De Groote Peel. Op een route in de Peel staan schatkisten met aanwijzingen die je helpen met je zoektocht. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Op zoek naar het zwarte goud…

De schatkelder in het kasteel van Graaf de Zwarte Raaf ligt vol met schatten. Alles wat van waarde is heeft hij in zijn bezit. Alles.… behalve het zwarte goud! Daarom heeft hij zijn Roversbende ‘De Zwarte Raven’ op pad gestuurd om het zwarte goud te zoeken. Dat is geen eenvoudige klus want Rover Robin, Rikus, Raphael, Rocco, Romeo, Remy en Rombout weten niet waar die kostbare schat te vinden is. Erger nog, ze weten niet eens hoe zwart goud eruit ziet! De enige aanwijzing die ze hebben is dat het van onschatbare waarde is en dat het zich ‘ergens’ in het enorme Peelmoeras bevindt. Maar waar moeten ze gaan zoeken?! De Rovers zijn wanhopig en durven niet met lege handen terug te komen bij de grimmige Graaf. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Ben jij dapper genoeg om te gaan zoeken naar die felbegeerde schat? Op een route van 2,5 km, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen. Door ze uit te voeren kom je achter het geheim van het zwarte goud. Veel succes!

Starten

Starten voor het Roverspad kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. De tocht duurt ongeveer één uur. Deelname kost € 2,50 per persoon (volwassenen en kinderen) inclusief een broodje bakken en een stoere roversbutton voor elk kind. Aanmelden kan via: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Natuureducatie en dan lekker sPEELs

Het Roverspad is één van de vele kinderactiviteiten die Staatsbosbeheer in Nationaal Park De Groote Peel aanbiedt. Alle programma’s, excursies en tochten, zowel schools als buitenschools, zijn verpakt in een speels en avontuurlijk jasje zodat kinderen op een speelse manier de natuur beleven. Het zelf doen en ontdekken staan daarbij centraal. Het Roverspad is ook als kinderfeestje beschikbaar onder de naam: ‘de Ruige Roverstocht’. Kijk voor meer informatie over kinderfeestjes en alle andere activiteiten op de website van de Pelen.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog