www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Rondje om ’t Elfde’ en swingen op het peeldpodium

3 september 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Wie meer wil weten over het verleden van De Groote Peel kan op zondag 9 september op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een ‘Rondje om ’t Elfde’. De excursie is ongeveer 8 kilometer lang en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen. 's Middag is er swingende muziek op het Peelpodium van De Pelen met om 13.30 uur en 15.00 uur optredens van het zangduo ‘2 of Diamonds’. Dubbel genieten dus!


Sporen van het verleden

Voor veel bezoekers van De Groote Peel is het gebied rondom ’t Elfde favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd met veel open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Het landschap vertelt ook veel over het verleden. Zo kun je overal de cultuurhistorische elementen herkennen uit de periode van de grootschalige turfwinning. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. Een aanrader voor iedereen die graag een stevige wandeling maakt en nieuwsgierig is naar de Peel en zijn historie.

Op pad om 11.00 uur

Om 11.00 uur start de excursie bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.
De route is 8 kilometer lang en de wandeling duurt 2 – 2,5 uur. Deelname € 5,- per persoon.
Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenelfde
Zorg voor stevige, liefst waterdichte schoenen, genoeg drinken en eventueel een eigen lunchpakket (voor onderweg).

Swingen vanaf 13.30 uur met 2 of Diamonds

Liefhebbers van  rock & roll, country, Americana en pop kunnen voor of na een wandeling in De Groote Peel een plekje zoeken op het overdekte Amfitheater van De Pelen. Daar brengt 2 of Diamonds een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van genoemde muziekstijlen, klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk, en Lisa. Een rijkelijke mix dus met vast een aantal ‘oh ja’ momentjes.
Het optreden vindt plaats in het Amfitheater van De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog