www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Grote groep vrijwilligers Hoge Veluwe naar de Meinweg

8 juli 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Vrijwillige medewerkers Hoge Veluwe bezoeken Nationaal Park de Meinweg (foto Ger Hendrix)

Een grote groep van 180 vrijwillige medewerkers van Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft afgelopen vrijdag een uitwisselingsbezoek aan Nationaal Park de Meinweg gebracht.

De vrijwilligers maakten wandel en fietstochten waarbij zij door zo’n 20 Staatsbosbeheer vrijwilligers werden rondgeleid. Vooraf werd iedereen door de voorzitters van beide nationale parken ontvangen en toegesproken op Kasteel Daelenbroeck. Tijdens het uitwisselingsbezoek werd naast Nationaal Park de Meinweg ook het nieuwe natuurontwikkelingsgebied Bolbergweg in het Roerdal bezocht.

Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg is één van de kleinste nationale parken van ons land met ongeveer 1800 hectare. Jaarlijks wordt Nationaal Park de Meinweg bezocht door bijna 1 miljoen bezoekers. De Meinweg is het leefgebied van wilde zwijnen, adders, reeën en vele andere dieren.  Kenmerkend voor de Meinweg is echter toch wel het voor Nederland geologisch unieke terrassenlandschap.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog