www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Speurende vrijwilligers in Zuid-Limburg

29 september 2019 Boswachter Niki Jasper in Limburg

Het telseizoen van de Hazelmuis is weer begonnen! Veel vrijwilligers gaan zich de komende tijd inzetten om hun eigen trace te bekijken en de nesten te zoeken.

Drukte in beheer

Het wordt een druk jaar van beheer, ontwikkelingen en onderzoeken voor en naar de Hazelmuis. Het onderzoek naar waar de muis zich tijdens de winterslaap ophoudt gaat komend seizoen weer verder. Ook wordt er gekeken of de aangelegde verbindingselementen in het landschap hun werk doen.
Omdat het niet zo goed gaat met de Hazelmuis is het belangrijk dat we weten hoeveel muizen er in de gebieden zijn en waar ze zich in de winter ophouden. Zo kunnen we ons beheer er op aanpassen.

Vele handen…

Het speuren en de tellingen van en naar de Hazelmuis is een flinke klus, dit kunnen we niet alleen. Daarom is het belang van vrijwilligers erg groot. De vrijwilligers die ons helpen met dit project hebben een eigen trace, een route die belopen moet worden en waar wordt gezocht naar nestjes van de Hazelmuis. Hierbij leren ze hoe ze de nestjes kunnen vinden en herkennen. Ook wordt er gekeken naar onze al uitgevoerde beheermaatregelen, zoals de aangelegde of verbeterde verbindingselementen. Met de uitkomsten hiervan kunnen wij weer aan de slag. We zijn hier erg dankbaar voor!

 

Wil je zelf ook vrijwilliger in het groen worden? Ga dan naar www.staatsbosbeheer.nl/vrijwilligers en meld je aan!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog