www.boswachtersblog.nl/ Limburg

St.Ludwigkapel voorbereid op Open Monumentendag

12 september 2020 Vrijwilliger Ger Hendrix in Limburg

St. Ludwigkapel in de bossen bij Vlodrop-Station

Op zaterdag 12 en zondag 13 september was het weer zover. Open Monumentendagen. Vanaf 1987 worden deze jaarlijks gehouden. Veel bezienswaardigheden zijn dan voor publiek toegankelijk, waaronder de St.Ludwigkapel van het voormalig college St. Ludwig in de bossen bij Vlodrop Station.

Met een groep van 6 personen zijn de medewerkers van “Binnenwerk” flink in de weer geweest om de fraaie St. Ludwigkapel mogelijk nog fraaier te maken. Onder begeleiding is er hard gewerkt om de directe omgeving van de kapel een onderhoudsbeurt te geven. Het betreft hier vooral het oude kerkhof dat achter de kapel gelegen is. Hier bevinden zich o.a. graven van mensen die betrokken waren bij het College St. Ludwig, maar ook van mensen uit de Tweede Wereldoorlog. Ruim een jaar geleden zijn alle kruisen, met behulp van subsidie, nog vakkundig gerestaureerd. Daar waar nodig zijn de kruisen in hun geheel vervangen. Bij elk graf hoort een heel eigen uniek verhaal waarover de goed geïnformeerde gidsen u meer kunnen vertellen. De kapel en begraafplaats zijn in de periode 1906-1909 aangelegd en hebben tegenwoordig de status van Rijksmonument.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog