www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Kom je ook vogels kijken?

3 augustus 2021 Boswachter Julia Derksen in Limburg

Aan de rand van het water van Meerlebroek, staat een prachtige vogelkijkhut met een adembenemend uitzicht. Hier zijn veel vogelsoorten te zien, kom je ook eens turen?

Turen, loeren en zoeken

Aan de Duitse grens in de buurt van Beesel ligt natuurgebied Meerlebroek, een walhalla voor watervogels. Hier ligt aan de rand van het water een prachtige vogelkijkhut, vanwaar je stilletjes en ongezien over het water kan turen. Loerend door de kijkgaten  zie je onder andere de Dodaars, Watersnip, Aalscholvers, Bergeenden en Reigers. Het is een plekje waar je uren kan blijven zitten en in alle rust kan genieten van alles wat langs komt. In de vogelkijkhut ligt tevens een schriftje waar je al je waarnemingen in kan schrijven, heb jij de Torenvalk of de Oeverloper al gezien?

Samen sta je sterk

De vogelkijkhut is gerealiseerd in samenwerking met de Gemeente Beesel, IVN De Steilrand, Werkgroep Knopenlopen en Staatsbosbeheer. Het heeft even op zich laten wachten, maar samen zijn we ontzettend tevreden over het eindresultaat. De officiële opening laat nog even op zich wachten door de corona maatregelen, maar we houden je op de hoogte!

Met dank aan Thé Bors, Theo Stroeken en Wiel Aelen

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog