www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Handtekening onder samenwerkingsovereenkomst ‘AnnaTuin’

8 juli 2016 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Stichting Bij Anna, Staatsbosbeheer en de gemeente Zundert hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van ‘De AnnaTuin’. AnnaTuin is een initiatief van enthousiaste inwoners die een plaats in de gemeente Zundert willen creëren waar mensen van alle leeftijden kunnen ontmoeten, ontspannen en ontdekken. De voormalige assortimentstuin, tussen Zundert en Klein Zundert, is hiervoor een uitgelezen plek.

Stichting Bij Anna gaat de tuin beheren en culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten ontplooien. De inkomsten uit deze activiteiten vloeien terug naar de stichting, om zo stapsgewijs aanleg en onderhoud van de locatie mogelijk te maken. Bij Anna gaat nauw samenwerken met (lokale) ondernemers, vrijwilligers en verenigingen. Deze zomer gaat bij Anna kleinschalig van start: rondom een vrolijke pipowagen in de AnnaTuin worden de eerste activiteiten georganiseerd.

 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst AnnaTuin 7-7-2016

Schoolvoorbeeld

Portefeuillehouder wethouder De Beer reageert enthousiast: ‘Dit is overheidsparticipatie ten top! Het is mooi dat we dit prachtige initiatief van een enthousiaste groep inwoners, in goede samenwerking met Staatsbosbeheer, kunnen realiseren. Een schoolvoorbeeld van hoe inwoners en overheid samen resultaten bereiken, die betekenis hebben voor de hele gemeenschap.’

Genieten van de natuur

Ook Staatsbosbeheer, terreineigenaar, is enthousiast. Gebiedsmanager Jelka Both: ‘Samen met de omgeving wordt een prachtige invulling gegeven aan ons terrein. Staatsbosbeheer hecht er veel waarde aan om iedereen te betrekken bij en te laten genieten van de natuur. Het gaat bij ons om beschermen, beleven en benutten van de gebieden. Bij Anna doet dat op een prachtige manier, onder andere met kinderen en mensen met een beperking.’

Informatieavond

Om de inwoners van Zundert en Klein Zundert te informeren over de plannen houdt Bij Anna een informatieavond op woensdag 13 juli as. in Hoeve Klein Zundert aan het Jan Koekenplein in Klein Zundert, aanvang 20.00 uur.

Bij Anna

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog