www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Natuurrijk

3 april 2017 Boswachter Wessel Pruissen in Noord-Brabant

Er komt weer een mooie serie Natuurrijk aan bij Omroep Brabant. Oftewel, de Brabantse variant van Vroege Vogels. Samen met presentatrice Maud Hawinkels gingen onze boswachters op stap in de Brabantse natuur die elke keer opnieuw weer mooie verrassingen biedt.

Zo bezoeken we het Biesbosch museum, ervaren we de natuur dichtbij de stad in het Bossche Broek, vangen we zonnenbaars in het Mastbos, bezoeken we ‘wildernisgebied’ de Maashorst, lopen we de smokkelroute in Strijbeek óp blote voeten en horen we meer over het hoogveenherstel in de Peelvenen. In elke aflevering staat ook de Natuurpoort centraal, dé Brabantse toegangspoort tot de natuur. Kortom, we crossen samen met onze collega natuurbeheerders de hele provincie door.

Data uitzendingen
14 april om 18.00 uur staat de vooruitblik gepland, dan blikken we alvast vooruit op de negen afleveringen die komende weken te zien zijn. Deze vooruitblik wordt ieder uur herhaald!

De afleveringen starten op 2e Paasdag, 17 april vanaf 17.45uur. Vervolgens zijn de overige afleveringen iedere vrijdagavond te zien vanaf 18.00 uur, daarna ieder uur herhaald.

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  8 maart 2019 om 11:40

  ZUCHT

  Dicht opeengedrongen
  hangen lichtgrijze wolken
  koel en zelfvoldaan
  boven de weidekreek

  die aangename dreiging
  laat waterrimpels
  blij huiverend voortglijden
  naar verhoopte ontmoeting

  in het wiegende riet
  vinden ze hun bestemming
  die allerlei vragen
  en oneindigheid bewaart.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog