www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Rust in de Langstraat

10 april 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

Wellicht had u het al gelezen in de krant maar begin dit jaar is een aannemer voor Staatsbosbeheer gestart met werkzaamheden in de Langstraat. Dit doen wij om de natuurkwaliteit in de Langstraat te verbeteren. Deze maatregelen nemen wij in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en zijn erop gericht de natuur te ontwikkelen en bijbehorende karakteristieke soorten flora en fauna te bevorderen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd in verband met de aanwezige natuurwaarden.

De eerste fase voor dit jaar is begin maart afgerond, het om en om afzetten van elzensingels.

Nu, nou eigenlijk al vanaf 15 maart, is het broedseizoen officieel begonnen. Dit betekent voor ons dat er tussen 15 maart en 15 juli in de Langstraat geen grote werkzaamheden plaatsvinden. Een periode van rust voor de natuur is aangebroken. Pas na 15 augustus worden de werkzaamheden weer opgepakt. Dan beginnen we met het baggeren van de sloten.

reageren

geef een reactie

  • Han Messie
    10 april 2017 om 17:10

    Eveliene, je hebt intussen alle tijd om daar in de Langstraat alles rustig in ogenschouw te nemen. Vanaf 15 Augustusus moedig je je vrijwillige medewerkers maar eens extra aan met het baggerwerk!

    Groeten van Han Messie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog