www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Zet al je zintuigen in om de natuur te beleven!

24 mei 2017 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

“Natuur is de beste therapeut” aldus Maud Hawinkels van het Omroep Brabant programma Natuurrijk. Tot die conclusie kwam ze na een zintuigenwandeling met mij. Ik nam Maud voor het televisieprogramma mee naar Strijbeek waar we samen een deel van de smokkelroute liepen. Een zintuigenwandeling is helemaal niet zweverig, maar juist heel realistisch. Door al je zintuigen te gebruiken en je bewust te zijn van de omgeving, ben je na de wandeling helemaal fris en geïnspireerd: je zit weer vol met energie en ideeën.

Het televisieprogramma werd afgelopen weekend uitgezonden maar mocht je het gemist hebben. Dan kun je het hier terugkijken. In het programma komt ook onze Belgische collega van het agentschap voor bos en natuur, Bart Hoeymans aan het woord. De smokkelroute is namelijk een grensoverschrijdend wandelpad. Bart vertelt over het smokkelen dat in deze streek veel voorkwam.

zelf beleven?
Het programma Natuurrijk duurt maar een half uurtje en omdat er ook items inzitten over de Biesbosch en over vossen, kon er slechts een kort stukje van de excursie die Maud met Bart en mij maakte, worden uitgezonden. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je net als Maud met Bart en mij op pad en de smokkelroute beleven? Dat kan op zaterdagmiddag 10 juni.

Inschrijven voor deze wandeling, die start bij Pannenkoekenboerderij het Smokkelaartje, Goudbergseweg 8 te Strijbeek kan hier. De kosten voor deze wandeling, inclusief koffie/thee met smokkelkoek bedragen €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen.  Daar vind je ook aanvullende informatie.

 

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  21 juni 2017 om 18:27

  Liza,
  Vandaag was het de eerste dag van de afloop van mijn werk.
  Ter ere van mijn vrijheid ging ik gauw eens naar het Goudbergven. Nu pas
  ontdekte ik dat prachtige Smokkelaarspad. Vaker ernaartoe nu ik meer tijd krijg!

 • Han Messie
  24 mei 2017 om 20:46

  Liza, je lijkt mij een reuze fijne gids voor die wandeltochten! Dat er maar dikwijls mensen onder jouw leiding van zulke boswandelingen mogen maken!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog