www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Dagdromen tijdens het werken…

21 juni 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Met het warme weer van dit moment is het wel eens lastig om mijn normale bezigheden vol te houden. Als ik mijn ogen dicht doe, waan ik me in Zuid-Europa en overvalt me spontaan het vakantiegevoel. In plaats van werken aan de poster over de aankomende werkzaamheden, bedenk ik me welke mooie wandelingen ik kan gaan maken. Blijf ik dicht bij huis en kies ik bijvoorbeeld voor het Mastbos of ga ik naar de andere kant van de provincie en laat ik me verrassen door de uitgestrektheid van bijvoorbeeld de Strabrechtse heide. Nu de temperaturen zo hoog oplopen kies ik waarschijnlijk voor het bos. De volle zon trekt me iets minder…..maar…..waarschijnlijk blijft het bij dagdromen aan mijn bureau want er moet eerst gewerkt worden…

Maar misschien kan ik werk en wandelen combineren…er is vast nog wel een mooie gemarkeerde wandelroute die gecontroleerd moet worden….Meestal doe ik dat per fiets maar ik las onlangs een verhaal over filosofen waarin het voordeel van wandelen werd uitgelegd. Volgens Nietzsche worden alle belangrijke ideeën opgedaan tijdens wandelen. Dus wandelend een route controleren kan alleen maar win-win zijn! A: de route wordt gecontroleerd en B: hopelijk krijg ik een eurekamoment en weet ik exact wat ik op die poster moet zetten die ik nu toch echt moet gaan maken.

Daarnaast is wandelen natuurlijk ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Er zijn onderzoeken bekend waaruit blijkt dat wandelen zelfs veel beter is dan intensief sporten. Het is beter voor je hart, je bloeddruk, je cholesterol…en wandelen kan diabetesklachten en rugklachten verminderen. Mensen die vaak wandelen hebben minder snel last van artritis, verbranden gemakkelijker vet, krijgen stevigere botten en sterkere longen. Kortom: wandelen is een wondermiddel….en mijn overdenking nog eens overlezend is het voor mijn werkgever Staatsbosbeheer dus eigenlijk alleen maar goed als ik nu achter mijn bureau uit kom en ga wandelen! Aan het einde van de middag heeft een gezonde boswachter, boordevol goede ideeën over posters, persberichten, routes en wat al niet meer  een gemarkeerde route op orde gebracht zodat er niemand kan verdwalen!

Neem een kijkje op www.staatsbosbeheer.nl , maak een keuze uit al onze gemarkeerde wandelroutes en ga naar buiten!

 

reageren

geef een reactie

  • Han Messie
    21 juni 2017 om 18:21

    Anneke,
    Meteen na mijn bezoek aan jouw kantoor en de ooievaars ging ik naar het Goudbergven.
    Die eerste dag van mijn werkstop wilde ik een middagje helemaal vrij zijn. Ik ontdekte het Smokkelaarspad dat ook een eind door het Belgische bos “De Elsacker ” gaat.
    Een grandioze en afwisselende wandeling was dat!
    Nu ik meer tijd heb zal ik ook vaker die kant opgaan.

  • Huub van Rheenen
    21 juni 2017 om 13:37

    Nog beter werkt het met hardlopen. Vaak ben ik mijn rondje gaan hardlopen met hond en een hoofd vol ideeën. Onderweg selecteerde ik alle gedachten tot er een gedachte / probleem, over bleef en bij thuiskomst had ik ook de oplossing voor het probleem. Ben ontwerper dus kwam vaak met de oplossing voor de beste vormgeving thuis. Inmiddels loop ik niet meer hard, i.v.m. blessures maar loop wel nog steeds door het bos met de hond en eigenlijk werkt dat ook best prima. Je bent een met je gedachte, hoeft niet na te denken over verkeerssituaties, en kan je eigen gedachten / ideeën lekker laten gaan.
    Wordt ook sterk aanbevolen aan mensen die overspannen zijn of een burnout hebben. Groet

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog