www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Nostalgisch ploegen met 20 PK

11 april 2018 Liza van Velzen in Noord-Brabant

Vereniging de Trekpaardenvrienden ploegt zaterdag 21 april met 10 spannen (20 paarden) een akker van Staatsbosbeheer in het Merkske. Iedereen is van harte welkom om deze ambachtelijke manier van ploegen in het unieke grens-landschap te aanschouwen. De akker ligt vlakbij fiets- en wandelterras ’t Rustpuntje aan de Zigraeck 5 te Baarle Nassau. Het ploegen begint om 10.00uur en zal in de loop van de middag klaar zijn zodra alles geploegd, geëgd en gezaaid is.

Paardenkrachten
Nostalgische ploegen met paarden zorgt voor minder bodembelasting en geeft daarnaast ook een heel rustig sfeertje op de akker. Zowel jong als oud zal dit interessant vinden. Iedereen is welkom om dit mee te maken. Staatsbosbeheer is met een infostand aanwezig om uitleg te geven deze werkzaamheden en over gebied het Merkske.

Vorig jaar werd ook nostalgisch geploegd. Om alvast in de stemming te komen, kunt u hier het blog van vorig jaar teruglezen:
Voor meer info kunt u bellen met boswachter Liza van Velzen: 06-23222334.

reageren

geef een reactie

  • Anneke Oomes
    20 april 2018 om 16:14

    LET OP! Ploegen gaat NIET door op 21 april. Terrein is nog te nat.

  • Han Messie
    11 april 2018 om 17:09

    Liza, heb je ook dit jaar weer je handen aan de ploeg geslagen, met die twee zware Ardennerpaarden ervoor?
    Afgelopen week fietste ik weer eens in het Markdal. Wat was ik blij verrast om te zien dat de weduwe een nieuwe partner in Belgie had gevonden. De beide ooievaars heb ik samen op het oude nest zien zitten! Hopen op een voorspoedig broedsel!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog