www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Lammetjesdag Mariapeel – Door de pen van 2 jonge journalisten

30 augustus 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Voor Staatsbosbeheer de Peelvenen was het deze keer een bijzondere Lammetjesdag. Al vroeg in de ochtend gonsde het van de geluiden. Bij het Biologisch Station in de Mariapeel waren boswachters, vrijwilligers en standhouders druk in de weer om het terrein tip top in orde te maken voor de bezoekers en om een goede eerste indruk te maken op de komst van de jonge journalisten!

Hallo mijn naam is Daan en ik ben Sofie, wij zijn de jonge journalisten!
Onze school staat in Griendtsveen en heet De Driehoek, wij zijn leerlingen uit groep 6.
Als echte journalisten hebben wij de lammetjesdag op zondag 3 juni jl. in de Mariapeel bezocht. In deze blog doen wij verslag hierover, veel leesplezier!

We hebben boswachter Mirjam Wouters geïnterviewd en alle activiteiten uitgeprobeerd, hier zijn een paar voorbeelden: de indianenbrug, kleurplaten, zaadbommetjes maken, speurtocht, kruiwagenrace, knuffelweide bij de geitenstal en ‘de Sôkkertante’ schminkte de gezichten van de kinderen. Wij hebben ook een vlog gemaakt die staat op YouTube kanaal van Daan van der Sterren.

Natuurlijk hebben wij ook met de lammetjes geknuffeld genaamd: Sjinkie, Sukke, Sjra, Saartje, Sam, Sjoemel, Sjeng en Sanneke, de lammetjes waren landgeiten. De Hollandse landgeiten waren vroeger niet zo belangrijk want ze gaven minder melk en vlees en daarom waren ze bijna uitgestorven. Maar toen kwam een stichting Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten (LFNL), zij hebben de geiten in 2 groepen verdeeld want als de ene groep ziek is, wordt de andere groep niet ziek.
Je moet de lammetjes om de drie uur eten geven als ze net geboren zijn. Ook hadden de geiten een stamboek, soort geboorteboek, daar kon je in zien wie hun voorouders waren en hun opa’s en oma’s en nog veel meer, echt een mooi boek! Toen het drie uur was kwam de geiten wagen. Het was een super leuke dag, volgend jaar komen we zeker weer!

Groetjes van Daan, Sofie en de Geiten.

reageren

geef een reactie

  • Han Messie
    31 augustus 2018 om 11:00

    Leuke namen hebben al die lammetjes! Eigenlijk wist ik niet dat jonge geitjes ook lammetjes genoemd werden, want ik dacht dat het alleen voor kleine schaapjes gold.
    Daan en Sofie, jullie doen zo hee leuk werk met al die geiten. Wie weet worden jullie later nog weleens grote journalisten.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog