www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Betaald parkeren op Buitenplaats Elswout

3 september 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer voert op buitenplaats Elswout in Overveen per 5 oktober 2020 betaald parkeren in. De opbrengsten gaan volledig naar het noodzakelijke onderhoud en beheer van de vele voorzieningen, historische elementen en gebouwen van deze buitenplaats met historisch wandelpark. Daarnaast draagt het betaald parkeren bij aan meer sociale veiligheid door ontmoediging van ongewenste activiteiten op de parkeerplaats na zonsondergang. Een afwijkende maatregel bij een bijzondere plek van Staatsbosbeheer.

Werkzaamheden

Op 1 september is gestart met het voorbereidende werk op het huidige parkeerterrein met 120 parkeerplaatsen. Aansluitend worden de slagbomen, betaalzuil en camerabewaking geplaatst. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden blijft het parkeerterrein toegankelijk voor automobilisten. Per 5 oktober wordt aan bezoekers €1,50 per uur met een maximum van €6,50 aan parkeergeld gevraagd.

Jaarkaart

Ook is het mogelijk een jaarkaart te kopen à € 85,-. Bij aanschaf krijg je een unieke excursie met de boswachter aangeboden, die je een exclusief kijkje achter de schermen geeft over het reilen en zeilen van het intensieve en specialistisch beheer van Buitenplaats Elswout. De jaarkaarten zijn vanaf 22 september te bestellen op de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/elswout

Ontwikkelingen

Het invoeren van betaald parkeren maakt onderdeel uit van de toekomstvisie ‘Elswout als gastvrije culturele buitenplaats vol natuur en beleving’. Hierbij werkt Staatsbosbeheer aan een passende ontwikkeling waarbij het culturele erfgoed wordt gekoesterd en in ontwikkeling blijft door ook de leegstaande gebouwen een passende functie te geven. Goed en specialistisch onderhoud, met respect voor de historie, natuur en bezoekers is hierbij de sleutel voor succes. Samen met overheden, ondernemers en vrijwilligers- zorgt Staatsbosbeheer ervoor dat het monumentale complex met bijzondere sfeer, natuur en de tuinarchitectuur en de monumentale gebouwen behouden én toegankelijk blijven voor onze bezoekers.

reageren

geef een reactie

 • Peter
  21 maart 2021 om 08:46

  Verleden week weer is geweest en is inderdaad betaald parkeren geworden. Je kan uitwijken naar Koningshof waar parkeren nog gratis is!
  Of de fiets of brommer pakken als het mooi weer is.

 • Rene
  12 december 2020 om 12:03

  Ik vind €6,50 voor 1uur rn10

  Ik vind het veel te duur als je na een uurtje 6,50 moet betalen.
  En waarom kun je niet mei je telefoon betalen.

 • Astrid van den Berg
  7 september 2020 om 09:58

  Fantastisch. Ik koop met liefde een abonnement. Hopelijk helpt betaald parkeren bij het indammen van een te grote wandelaarsinstroom, wat helaas gepaard gaat met vernielingen en veel meer afval. Al komt een grote berg van jongelui die in de avonden op de fiets binnen komen. Dus helaas helpt betaald parkeren daar niet bij..

 • Jisca van Dijk
  3 september 2020 om 18:33

  jammerrrr,
  er zullen ook natuurliefhebbers wegblijven wanneer er zoveel betaald moet worden!
  was een vaste prijs voor het veilig parkeren zonder tijdslimiet niet mogelijk?
  zo is de duur* van je wandeling afhankelijk van de parkeermeter 🙁
  * = te duur

  • Laurens van der Linde
   3 september 2020 om 19:02

   ik vindt dit veel te duur je bent toch gauw een paar uur weg met lopen en foto’s maken van paddenstoelen dan kom je er ook vaak meerdere keren in de week in het park vaste prijs 2 euro zoals waterleiding duinen is meer op zijn plek

  • Boswachter Rien de Vries
   8 september 2020 om 13:31

   Beste Laurens,
   Ik raad je aan om wanneer je meerdere keren per week in Elswout komt een jaarkaart te overwegen. Wij hebben onder andere voor deze constructie gekozen omdat dit gelijk is aan de betaald parkeer plekken in de rest van het Nationaal Park.

  • Boswachter Rien de Vries
   8 september 2020 om 13:28

   Beste Jisca,
   Ik kan me voorstellen dat je het jammer vind. We hebben een vaste prijs vastgesteld op 6.50 voor een dag. Deze keuze gemaakt omdat we veel verschillende bezoekers hebben op de Buitenplaats. Sommige komen enkel even bij de damherten kijken zijn dan dan weer weg. Andere nemen de tijd zijn uren lang op de Elswout. Zo betaal je inderdaad na de lengte van je bezoek, dat leek ons wel zo eerlijk. Kom je vaak naar Elswout, overweeg dan een jaarkaart.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog