www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Buitenplaats Elswout hanteert tijdelijk openingstijden

26 maart 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Veel mensen zoeken nu de natuur op. Het is lente en vanwege het Coronavirus willen veel mensen toch even een frisse neus halen. De natuur is uitnodigend en rustgevend, zeker in deze periode. Vogels zingen, knoppen lopen uit, voorjaarsbloeiersschieten uit de grond. De natuur is in deze tijd extra kwetsbaar. Daarom kiest Staatsbosbeheer ervoor om openingstijden te hanteren. Buitenplaats Elswout is vanaf maandag 30 maart toegankelijk van 07:30 tot 19:30 zolang als Staatsbosbeheer het nodig acht. Staatsbosbeheer kiest voor deze maatregel om de rust te behouden en zorg te dragen voor de unieke natuurwaarden van de buitenplaats.

Broedseizoen

Het broedseizoen is begonnen. Om dieren niet te verstoren vragen we u op de paden te blijven en honden aangelijnd te houden. Als een hond bijvoorbeeld een ree ruikt, wordt het jachtinstinct geprikkeld en willen de meeste honden het dier opsporen. Rustende dieren schrikken en slaan op de vlucht als een hond te dichtbij komt. Geursporen die honden nalaten zorgen voor een langduriger verstoring van vogels en reeën. Ook beschadigen de honden kwetsbare planten. Loslopende honden kunnen ook hinderlijk zijn voor andere bezoekers.

Ander publiek

Mensen zijn in deze crisistijd eerder geneigd de natuur in te gaan. Zo zien we vele nieuwe bezoekers op de buitenplaats. Buitenplaats Elswout is geen stadspark of speeltuin. Het is een plek voor een wandeling of om op de picknickweides van de voorjaarszon te genieten. Geen plek voor harde muziek, loslopende honden of een hardlooprondje. Staatsbosbeheer zal vanwege de drukte meer toezicht houden. De toegangsregels van Elswout zijn te vinden in en rond het poortgebouw.

Natuur is open

Iedereen blijft van harte welkom op Buitenplaats Elswout en in de gebieden van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer vraagt haar bezoekers zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Hier staan ze nog even op een rijtje:

  • Vermijd drukke plekken.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep.
  • Heb jij of een gezinslid griepverschijnselen of verkouden, blijf dan thuis.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog