www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Cliënten Landlust maken eetbare plantenwandeling en lunch in het Diemerbos!

23 augustus 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Belofte maakt schuld. Afgelopen winter hadden we beloofd de cliënten van Landlust die in de horeca werken een keer mee te nemen voor een eetbare plantenwandeling. In juli was het dan zover. De cliënten zaten gespannen binnen te wachten toen Louwra en ik binnen kwamen. Ze hadden er zin in. Wij ook!

Na een kopje thee liepen we naar buiten. Meteen na het bruggetje kwamen we al de eerste eetbare planten tegen. Weegbree is heerlijk gekookt als groente en klaverbloemetjes kun je uitzuigen. Dat geeft een zoetige smaak. Sommige cliënten wilden het wel proberen en zogen het buisbloemetje uit. Voor andere was het een brug te ver. Even verderop vonden we paardenbloemen. De bladeren daarvan gingen mee voor de salade. Lindebloesem werd geplukt voor de thee. Ook hondsdraf en vele brandnetels vonden een plek in de manden en schalen die we mee hadden.

Terug in de boerderij gingen we in de keuken aan de slag. De brandnetels werden gewassen en gesneden voor in de soep en de pasta. De hondsdraf werd tot een pesto gemaakt met pijnboompitjes en olie. Er werd een heerlijke thee gezet en we maakten een brandetelsmoothie met banaan. Het was ontzettend leuk om samen met deze koks te koken. Na al dit werk konden we dan genieten van een heerlijke 3 gangen lunch, al haalde 1 cliënt alle brandnetelblaadjes netjes uit zijn soepje.

Een prachtige  ervaring en weer zo’n dag dat je vanuit je boswachtersbaan iets moois kunt doen met onze zorgcliënten.

Het smaakte naar meer, dus wie weet tot volgend jaar!

Louwra en Marijke

reageren

geef een reactie

  • Ida Lichthart
    23 augustus 2017 om 22:16

    Wat een mooi initiatief. Lijkt me inderdaad voor herhaling vatbaar!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog