www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Eens een boswachter, altijd een boswachter!

15 februari 2018 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Theater en muziek op Elswout, tot mijn knieën in de modder om boompjes te zagen met vrijwilligers in het Diemerbos, appeltjes plukken met de kleuters van de vrije school, op bezoek bij stichting Herstelling voor de boshut, vlinders en vogels spotten met collega's, plantjes eten met de mensen van Landlust; en dit is nog maar een kleine greep uit mijn avonturen van de afgelopen anderhalf jaar als boswachter.

Ik ga weg, en wat vind ik het moeilijk. De afgelopen tijd waren het magische Elswout, het afwisselende Middenduin en het (in vele opzichten) uitdagende Diemerbos mijn thuis.
Iedere dag een nieuwe vogel, paddenstoel of bezoeker om te leren kennen.

Wat heb ik het als een voorrecht ervaren om samen met mijn collega’s verantwoordelijk te zijn voor alle prachtige gebieden in Gooi-Kennemerland. Want dat de natuur het op de meeste plekken zo goed doet en zo gevarieerd is, is niet vanzelfsprekend. Dagelijks zetten mijn collega’s zich met hart en ziel in om alles op orde te houden, met de beperkte tijd en middelen die voorhanden zijn – en dat blijft iedere dag een uitdaging.

Dit alles laat ik achter en nou hoor ik je denken (ik denk het zelf ook nog iedere dag): Waarom ga je dan weg?

Er is iets op mijn pad gekomen; een nieuwe baan, waarin ik ook – en wie weet zelfs beter – op mijn plek zit. Ik heb besloten de sprong te wagen en mij in dit nieuwe avontuur te storten.

En dat betekent dat ik met een lach en een traan afscheid neem. Ik ben dankbaar en besef mij gelukkig dat de gebieden blijven, mijn collega’s vrienden worden en voor mijzelf geldt:

Boswachter is niet mijn beroep, het is mijn identiteit. *

 

*Bedankt voor dit inzicht Sandra!

reageren

geef een reactie

  • Hanneke van Vliet
    1 maart 2018 om 16:13

    lieve Louwra, veel sukses met je nieuwe werk, ben benieuwd wat het is.
    warme groet, Hanneke, vriendin van je moeder.

  • Geke de Vries
    18 februari 2018 om 12:59

    Ach Laura, je gaat weg!!
    Wat een mooie blog, Elswout zal je zeker missen, maar wat een goede aanwinst voor je nieuwe collega’s.
    Jouw kennende is je nieuwe baan vast iets met de natuur, en die heeft personen zoals jij hard nodig.
    Ik wens je veel succes bij je nieuwe baan, Lauwra je bent een kei.
    Geke

  • Bart Linders
    17 februari 2018 om 09:24

    Wauw, compassie voor de natuur waarvan wij allen al zijn we het vergeten deel van zijn. Dank je wel Louwra voor de mooie reminder! Ik wens je veel plezier je gaat daar weg en het gebied groeit verder.
    Ik ben stilletjes actief vlakbij het Oeverbos te Amsterdam. Was dat een deel van jullie gebied?
    Hartelijke groet, Bart
    Een net begonnen boswachter die voor zijn pensioen een bosje- wachterd!

  • Boswachter Robbie
    16 februari 2018 om 09:37

    Ik zal je blogs en je sprankelende persoonlijkheid missen Louwra, Elswout zal een stukje minder magisch worden nu je ons verlaten hebt.
    Op het boswachtersblog zal het ook wel wat rustiger gaan worden, misschien dat er voor mij nu een kans ligt om een blog te schrijven over de magische onderwaterwereld van o.a. Elswout.
    Het gat dat je achterlaat kan niet gedicht worden omdat je in alle opzichten een unieke persoonlijkheid hebt, vol inspiratie en enthousiasme !
    Bedankt voor alles Louwra, het lijkt me leuk om contact met je te houden.

    XXX
    Robbie

  • Huub Schous
    15 februari 2018 om 21:13

    Hoi Louwra,
    Aan jouw laatste blog hierboven had je toe kunnen voegen dat je één van de drijvende krachten was van de renovatie van de Russische boshut in Elswout. En alles wat daarbij komt kijken. Inclusief rondleidingen over Elswout en ons gezamenlijke bezoek aan de Stichting Herstelling op het Hembrugterrein waar ze aan het werk zijn om de hut weer op te bouwen.
    Jammer dat je weg gaat. Ik wens je het allerbeste.
    Huub.

  • Ida Lichthart
    15 februari 2018 om 15:09

    Een prachtig en ontroerend laatste blog van jouw hand. Dank je wel Louwra voor het zo persoonlijk, en met humor en passie, delen van jouw belevenissen op Elswout en al die andere mooie gebieden waar je werkzaam was!
    Met jouw identiteit zul je je zeker ook in je nieuwe baan met hart en ziel blijven inzetten voor natuur en milieu!
    Ida

  • Sandra
    15 februari 2018 om 11:27

    Lieve Louwra, een mooi stuk. Ontroerend wetende met hoeveel inzet, liefde en passie jij je altijd inzet voor de natuur. Bedankt voor het delen, bedankt dat ik als vrijwilliger bladeren mocht harken & bedankt voor je inspiratie, louwra si siempre estaras boswachter 😉 Succes met je nieuwe avontuur Xx

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog