www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Eindelijk, een nieuw Koepad

27 mei 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Het heeft even geduurd maar dinsdag 2 juni start bedrijf ecoDynamic in opdracht van Staatsbosbeheer met de renovatie van het oude Koepad. Tijdens de werkzaamheden is het pad volledig afgesloten.

Het pad tussen het Ramplaankwartier en Duinvliet is voor vele onderdeel van een bekende wandel- en fietsroute tussen Haarlem, Elswout en de rest van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Na jarenlang een tekort financiële middelen heeft Staatsbosbeheer met hulp van de gemeente Haarlem de financiering voor herstel rond gekregen.

Bij renovatie van het fietspad heeft Staatsbosbeheer de uitdaging om de oude beuken langs het pad niet te beschadigen en de sfeer van het pad te behouden. Om deze reden wordt er gewerkt met een CO2 neutrale mix van fijn IJssel- en Maasgrind. Van dit materiaal is enkele maanden geleden een klein proefstukje aangelegd. Deze verharding van natuurlijk materiaal is water- en luchtdoorlatend en geeft een minimale druk op de wortels van de beuken. Naast de het pad zelf wordt op een aantal plekken ook de beschoeiing aan de slootkanten hersteld.

De werkzaamheden gaan 2 juni van start. Tijdens de werkzaamheden is het Koepad volledig afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt voor wandelaars en fietsers route aangeboden via de Elswoutslaan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 8 juni afgerond.

reageren

geef een reactie

 • herman
  27 mei 2020 om 22:11

  mooi Rien , maak er maar wat moois van,succes het pad is niet krom !!!!

 • Ger Bouquet
  27 mei 2020 om 21:50

  “Prachtig dat pad. Mooi dat het opgeknapt wordt, en er zorg aan besteed wordt !!”

 • Paul Marselje
  27 mei 2020 om 19:21

  Waar komt toch vandaan die zotte naam ‘Koepad’ de laatste tijd? Het straatnamenregister van de gemeente noemt het Ramplaanspad. Maar in de volksmond heet het sinds mensenheugenis Koeienpad’. Bijna iedereen noemt het zo. Hou dus op met die kromme naam.

  • Nini
   30 mei 2020 om 22:06

   Hopelijk komt er prikkeldraad langs koepad om uitgraven van honden van de bermen te voorkomen!

  • Ankie
   9 juni 2020 om 09:41

   Beste Paul,
   Waarom zoveel ergernis over een naam die al zo lang bestaat?
   Ik ben opgegroeid in de Ramplaan en ken het pad niet anders dan onder de leuke,vind ik,naam Koeienpaadje.
   Vroeger speelde ik daar zo vaak.Wij werden daar omringd door koeien dus zo vreemd is die naam niet.Je zou zelfs van een historische achtergrond kunnen spreken….
   De naam Ramplaanspad heb ik werkelijk nog nooit gehoord en ik ben nu bijna 73 jaar.
   Ik blijf het in ieder geval tot mijn dood het Koeienpaadje noemen.

  • Erik
   16 juni 2020 om 17:20

   Mijn familie woonde vanaf 1928 tot 1988 op de Ramplaan en wij kende het pad als koeiepaadje. Inderdaad is de officiële naam Ramplaanspad en daarvoor heette het het Roestelaantje naar de bewoners van Duinvliet.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog