www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Elswout in Nazomer Nachtlicht

2 oktober 2017 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Vorige week stond Elswout in een ander licht, het Nazomer Nachtlicht. Gedurende drie avonden belandden bezoekers in een andere wereld. In groepjes liepen ze in stilte over de buitenplaats om te kunnen genieten van licht, muziek, dans en theatervoorstellingen.

Nadat je door het wonderlijk versierde poortgebouw liep, werd je naar een tipi geleid. Daar voerde een schitterend verhaal je naar de droomwereld van Elswout. In dit bijzondere verhaal werd je gevraagd om compleet stil te zijn tijdens de wandeling. Zelfs klappen deed je niet, bedanken kon met een vriendelijke lach, een buiging of het schudden van je handen, dit maakte de avond nog geheimzinniger.

Een  in pyjama geklede gids met één enkele olielamp bracht je van plek naar plek waar zich verschillende acts afspeelden. De acts waren geïnspireerd op totemdieren die je een teken kunnen geven in je dromen. Zo werd je meegevoerd door de vos is een schitterende opera of met het totemdier de gans die je een indrukwekkende dans liet zien. Tijdens de wandeling werd het bos verlicht door honderden kaarsjes die overal langs de paden stonden. Je hoefde niet gek op te kijken wanneer er zo maar een stel schemerlampen in het bos stonden, of een versierd bed in het weiland.

Al dit licht, geluid en theater kwamen niet zomaar het bos in. In samenwerking met Staatsbosbeheer is een plan gemaakt om er een zo mooi mogelijk spektakel van te maken, zonder de flora en fauna te verstoren. De opbouw van het evenement was dan ook een hele klus. In het totaal lag er 3150 meter stroomkabel door het bos aan 3 accuwagens vol met groene energie. Die kabels zorgden ervoor dat de 10 speakers, 12 projectoren en 80 lampen het allemaal deden. De locaties van de apparatuur werden zorgvuldig bepaald, zodat dieren en planten hun nachtelijke activiteiten in alle rust voort konden zetten.

Nazomernachtlicht liet Elswout op een bijzondere manier zien. Laten we hopen dat dit verrassende evenement volgend jaar ook weer plaats mag vinden, zodat er nog meer mensen kunnen genieten van Elswout in Nazomer Nachtlicht.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog