www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Handen uit de mouwen in het Dijkgatbos

11 november 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Genieten jullie ook zo van de herfst? Eerlijk gezegd heb ik niet echt een favoriet seizoen, elk jaargetijde heeft zijn eigen magie. Maar die prachtige kleuren die je nu in het bos ziet, dan is het soms net of je in een schilderij loopt. En wat is het dan mooi als je daar, samen met anderen de handen uit de mouwen kunt steken tijdens de Natuurwerkdag.

Het eerste weekend van november had ik het voorrecht om samen met een aantal vrijwilligers de natuurwerkdag in het Dijkgatbos te begeleiden. In het herfstbos aan de slag om heel concreet aan het vergroten van de biodiversiteit te werken met een groep enthousiaste mensen uit onze directe omgeving: de ingrediënten voor een topdag!

Samen is er ontzettend veel werk verzet tijdens de Natuurwerkdag.

Bosrand voor meer biodiversiteit

Op een aantal plekken in het Dijkgatbos is de overgang tussen het bos en de kruidenrijke graslanden eromheen nog vrij hard. Tijdens de natuurwerkdag zijn we hiermee aan de slag gegaan. Door (jonge) bomen weg te zagen komt er ruimte voor lagere struiken en planten. Dit is belangrijk voor verschillende soorten insecten en struweelvogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grauwe klauwier, geelgors en nachtegaal.

Hard werken, betekent natuurlijk ook goed eten 😉

Op naar de natuurwerkdag 2022!

Voor mij was het de eerste natuurwerkdag die ik mocht organiseren, maar het smaakt naar meer. Het was echt een feestje om dit te mogen doen. Er werd hard gewerkt door de deelnemers, waaronder ook veel kinderen, maar ik heb alleen maar lachende gezichten gezien. En het resultaat mag er zijn, er is een flinke klus geklaard. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!

reageren

geef een reactie

  • Otto
    11 november 2021 om 19:55

    Helemaal eens met jou betoog .

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog