www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Heerlijk herfst tijdens de Paddenstoelen-dag Elswout

11 oktober 2017 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Het is paddenstoelentijd, en dat is niet te missen op Buitenplaats Elswout. Overal waar je kijkt zijn paddenstoelen te vinden. Daarom organiseerden IVN en Staatsbosbeheer op 8 oktober de paddenstoelen dag op Elswout. De leuke activiteiten en het lekkere herfstzonnetje trokken vele bezoekers.

De paddenstoelen-dag is een jaarlijks terugkerend evenement. Deze dag staat, hoe kan het ook anders, compleet in het teken van paddenstoelen. Zo werden er excursies gegeven door paddenstoelen experts die deelnemers de bijzondere en zeldzame paddenstoelen van Elswout lieten zien. Elswout liet zichzelf ook proeven op deze dag. De appels uit de boomgaard en de honing die door de ‘’Elswoutse’’ bijen geproduceerd is afgelopen zomer werden verkocht.

Voor de kleine bezoekers was er ook genoeg te doen. Zo werd er volop geknutseld: je kon je eigen button of klei kunstwerk maken. Bij de stand van Staatsbosbeheer kon je een pijl en boog van wilgentenen maken met de boswachter, en dit viel niet alleen bij de kinderen in de smaak. Ook was, zoals op elke zondag, de Orangerie geopend waar men in de herfstzon van een heerlijke kopje koffie genoot.

Elswout was die dag op zijn best: het lichte briesje, het zonnetje en alles vol met herfst kleuren maakte de dag helemaal geslaagd.

Heb je de paddenstoelen-dag gemist? Paddenstoelen staan er nog steeds volop! Kom dus gewoon eens langs op Buitenplaats Elswout.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog