www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Heropening kabouterpad Purmerbos

16 oktober 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Het kabouterpad in het Purmerbos is extra feestelijk heropend.

Afgelopen woensdagmiddag werd het kabouterpad in het Purmerbos feestelijk heropend. Vanaf heden kan iedereen namelijk bij de Museumwinkel van VVV Purmerend weer de benodigde kabouterspullen ophalen.

Heropening

Met de overname van Manege Purmerbos in 2018 stopte helaas de uitgifte van de benodigde kabouterspulletjes. Totdat eind 2019 het Purmerends Museum en Staatsbosbeheer samen kwamen om de uitgifte van de kabouterspullen weer mogelijk te maken. Vrijwilligers gingen meteen aan de slag en hebben de kabouters, die al die tijd gewoon nog in het bos stonden, weer opgepoetst en ze van een nieuw laagje verf voorzien.

Eén van de vele kabouters in het Purmerbos.

Een kabouterfeestje

Het idee was dan ook om afgelopen voorjaar een grootse heropening te doen. Maar toen was daar corona en zaten we middenin een lockdown. De heropening is daarom naar de herfstvakantie verplaatst en vanwege alle coronamaatregelen klein gehouden. Maar het feest was er niet minder om! Met extra kabouterspelletjes en slingers werd het Purmerbos woensdagmiddag door vele kleine kabouterkindertjes bezocht. Natuurlijk op 1,5 meter afstand en verder op eigen gelegenheid in familieverband bewandeld.

Kabouterfeestje met slingers in het Purmerbos.
Vele kabouterkindertjes bezochten afgelopen woensdagmiddag het kabouterfeestje in het Purmerbos.

Kabouterpad Purmerbos

Als gevolg van de coronamaatregelen is het kabouterpakket nu iets aangepast. In plaats van een knapzak met allerlei spulletjes en wat lekkers krijg je nu een opdrachtenvel, een kaboutermuts en een kabouterpin. Na het ophalen van de spullen loop je samen met je (klein)kind op eigen gelegenheid over het speciale kabouterpad door het Purmerbos. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Onderweg doe je allerlei leuke kabouteropdrachten, die per seizoen verschillen. Je kunt dus ieder seizoen wat nieuws verwachten!

Het kabouterpad is dus een fantastische coronaproof activiteit om met je (klein)kind te doen. Bij de VVV Museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend kun je voor €3,50 een set ophalen en voor €1,50 extra een extra muts en pin. Parkeerplaats de Populier is het startpunt van het kabouterpad Purmerbos (voorbij Westerweg nr. 36).

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog