www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Het Waarderhout, heerlijk op pad.

23 november 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Noord-Holland

Ga mee en ontdek de gebieden van in de Kop van Noord-Holland, deze keer in de spotlight “Het Waarderhout”.

Halverwege de jaren 80 is Het Waarderhout aangelegd als stadspark in Heerhugowaard. Tegenwoordig wordt het nog steeds volop bezocht en gaan recreatie en natuur hand in hand.

Beestenbende

Veel vogels hebben hun plek gevonden in Het Waarderhout. Met een beetje geluk kan je een havik, buizerd of sperwer spotten. En langs het water zit er geregeld een reiger rustig te wachten op een langs zwemmende prooi.  Voor de liefhebbers zijn er volop orchideeën te vinden. In de paddenpoel is het vooral in het voorjaar een drukte. Langgerekte kwaak’s klinken vanuit het troebele water: de paringstijd van de padden en kikkers is weer begonnen.

Fotograaf Mark van Els

 

Lekker op pad

Je kan heerlijk struinen over de klein

e kronkelpaadjes of een route kiezen op de brede verharde padden. De afgelopen jaren heeft Het Waarderhout een grote make-over gekregen wat zorgt voor extra avontuur. Zo is er en speelbos aangelegd waar je kan huttenbouwen, verstoppertje spelen of van de kabelbaan roetsjen. Volwassenen kunnen zich uitleven op de trimbaan en zelfs aan de viervoeter is gedacht met een speciale hondentrimbaan.

Fotograaf Marleen Annema

 

Honden

Dit is natuurlijk een prachtige plek om je hond uit te laten. De noordelijke helft van Het  Waarderhout is hondenlosloopgebied, in het zuidelijke deel moeten honden worden aangelijnd. Het speelbos aan de zuidkant is verboden voor de viervoeters. Let dus goed op waar je hond los mag zodat iedereen fijn en veilig van de natuur kan genieten.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog