www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Juristen steken handen uit de mouwen in Diemerbos

23 december 2016 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Teamuitje
De decembermaand is bij velen gevuld met diners, kerstpakketten en samen op pad. Voor de juristen van Versteeg advocaten was hun teamuitje een complete verrassing. Ze wisten alleen dat ze naar buiten zouden gaan, maar niet wat ze gingen doen. Bij de Gaaspermolen werden ze opgewacht door de boswachters van het Diemerbos, die in opdracht, iets anders in petto hadden dan een mooie wandeling. De handen moesten namelijk flink uit de mouwen gestoken worden.

Aan het werk
Na een korte uitleg en het uitdelen van werkhandschoenen en gereedschap, togen de mannen en vrouwen van Versteeg richting het bos. Een brug die vol mos zat werd schoongeveegd, een pad vol overhangende takken werd volledig gesnoeid. Er werd gelachen en lol gemaakt. De boswachter werd uitgehoord over het beroep, de juristen werden uitgehoord over hun beroep. Het weer zat mee en er kon in het veld gepauzeerd worden. De zon brak door en iedereen zat met een brede glimlach aan een kop thee of koffie.

Wandelroute
Als kers op de taart mocht het gehele team een wandelroute herstellen waarbij ze zelf de kronkels in het pad mochten bepalen, bomen mochten uitzagen en takken verslepen, mits het maar veilig ging en het een leuke route voor de wandelaar werd. Een klus die verbazingwekkend snel en harmonieus werd uitgevoerd. Met een welverdiende borrel op boederij landlust werd de middag afgesloten.

Extra handen
Er is ontzettend hard gewerkt en de sfeer was gezellig. Op deze manier kunnen we werkzaamheden rond zetten waar we of zelf niet aan toe komen of de financiële middelen voor ontbreken. Het is fijn om in deze kersttijd dan hulp te krijgen van zo’n team enthousiaste en gedreven mensen. Dames en heren van Versteeg: bedankt voor jullie inzet en kom nog eens terug voor een wandeling!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog