www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kom met je kabouters naar de kabouters

14 oktober 2016 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Kabouterweek

Kinderen doen leuke spelletjes tijdens de Kabouterweek.

Staatsbosbeheer organiseert in de aanstaande herfstvakantie de tweede landelijke Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In het Purmerbos in Purmerend volgen de kinderen het kabouterpad, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Op woensdag 19 oktober is het extra leuk en leerzaam met allerlei spelletjes tijdens de kabouterdag.

Picknickplekken en paddenstoelenbankjes

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het kabouterbos van het Purmerbos. Tijdens de Kabouterweek, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van het Purmerbos. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, verkleed als kabouter met een rode puntmuts, rugzak en roodgeschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistjes en een winactie

De Kabouterweek vindt plaats van 15 tot en met 30 oktober.  Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad van het Purmerbos een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Op woensdag 19 oktober worden er vanaf 10 uur nog meer spelletjes georganiseerd in het Purmerbos tijdens de speciale kabouterdag en staan de boswachters je op te wachten! Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij Manege Purmerbos.

Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl. Ter plaatse toegangskaartjes kopen kan natuurlijk ook. Meer informatie over het kabouterpad in het Purmerbos is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/purmerbos.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog