www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kunst in het koetshuis

14 november 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Uilen, stieren, jaguars, leeuwen en gorilla’s huizen vanaf 1 november in het westelijke koetshuis op Elswout. Beeldend kunstenaar Chris Tap maakt imponerende beelden van wilde dieren op ware grootte. Met de intense blik in hun ogen lijken ze ieder moment tot leven te kunnen komen.

 

Over Chris Tap

Chris Tap leerde al op jonge leeftijd de basisvaardigheden van zijn vader Wim die, net als Chris nu, beeldend kunstenaar was. Tijdens zijn bezoekjes aan Artis raakte hij als kind gefascineerd door jaguars, panters en leeuwen en kreeg op latere leeftijd de kans deze dieren daar van dichtbij te bestuderen. Een unieke samenwerking met een arts die verschillende roofdieren opereerde en onder narcose bracht, gaf Chris de kans de verhoudingen en maten van de jaguar op te meten en haar botten en spieren te voelen. Met zijn kennis van de anatomie van dieren creëert hij levensecht lijkende impressies van de natuur.

Atelier op Elswout

Per 1 november is Chris vaak te vinden op Elswout. Hij gebruikt het Westelijke koetshuis als zijn atelier. De ideale locatie, omdat hij op Elswout inspiratie kan opdoen van de dieren die in het bos leven. Hij boetseert de beelden veelal van klei, waardoor de rust op Elswout behouden blijft. De prachtige ogen van de dieren zijn gemaakt van half edelstenen of glas. Wanneer Chris aan het werk is in het koetshuis is iedereen van harte welkom om zijn kunst te bekijken. Ook tijdens de midwinterhoornwandeling op 9 december is Chris Tap aanwezig en kun je live zien hoe hij de beelden maakt. Wil je bij de midwinterhoornwandeling zijn? Boek dan hier een ticket. Let op: vol=vol.

Meer informatie

Wil je nu alvast een kijkje nemen van Chris zijn werk? Op zijn website staan prachtige foto’s. In een filmpje  laat hij zien hoe hij met zijn beelden bijdraagt aan de Black Jaguar Foundation.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog