www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Midwinterhoorn festijn Elswout super geslaagd!

19 december 2016 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Afgelopen zaterdagmiddag rond half vijf kwamen de eerste blazers op Elswout aan. Samen met vrijwilligers waren wij toen al een paar uur bezig met de voorbereiding. Ga maar eens zo’n duizend potjes met kaarsjes klaar zetten. En nog erger: ze op tijd aansteken! (dat was nog even stressen) We zijn samen gestart met een kop soep en broodjes. Daarna volgden we het lint van kaarsjes, de hoorns op de schouder en namen “onze posities” in. Hoe meer kaarsjes er aan waren, hoe feeërieker Elswout werd. Het was windstil en helder. De verstilling en het kaarslicht maakten de sfeer heel bijzonder. Rond zes uur klonken daar dan de eerste klanken van de hoorns over het landgoed. Prachtig en magisch! De bosuilen deden ook een duit in het zakje en “oehoeden” er lekker tussendoor.

Vier grote groepen mensen, waarvan eentje met allemaal kinderen met lantaarntjes, werden door een gids het landgoed over geleid en konden genieten van de sfeer en melancholische klanken van de hoorns. Bezoekers konden zelf een poging wagen geluid uit de hoorn te krijgen, maar dat viel nog niet mee. Na afloop volgde een beker warme chocolademelk en een mooie kerstvertelling in het Elswout theater.

Moe maar voldaan en met wat stijve mondspieren van het blazen zaten we samen na onder het genot van een glaasje warme wijn of chocolademelk. Daarna moesten we al die potjes met kaarsjes weer opruimen:-(

Voor mij persoonlijk was het toch wel een beetje een wens die in vervulling ging! Midwinterhoorn blazen op mijn favoriete werkplek!

Het was een super geslaagde avond die we niet zonder de hulp van onze vrijwilligers en de blazers “van hakken komt blazen” hadden kunnen organiseren. Bedankt aan iedereen die deze speciale avond mogelijk heeft gemaakt. wat ons betreft volgend jaar weer!!!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog