www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Ruim duizend kinderen genieten in het Dijkgatbos tijdens 55ste Vakantiespelen

13 augustus 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Na deze week zit het er al weer op: de 55ste Vakantiespelen in het Dijkgatbos! Vier weken lang konden dit jaar weer meer dan 1000 kinderen naar hartenlust spelen in de natuur onder de enthousiaste leiding van een heel team vrijwilligers van Stichting Vakantiespelen.

Wel of geen Vakantiespelen

Het was nog even spannend of het door zou gaan. In 2020 ging het evenement namelijk voor het eerst sinds de oprichting in 1964 niet door vanwege corona. Maar met een aantal aanpassingen en de regels van het RIVM kon het gelukkig dit jaar wel door gaan. En dat er behoefte was bleek wel, want in no time zaten de weken vol.

Naar buiten!

En wie wil dat niet: een week lang in het bos spelen. Huttenbouwen, slootje springen, levend stratego, voetballen, broodjes bakken, zwemmen in het IJsselmeer en van de dijk af glijden op de zeepbaan! Elke keer als ik langs kwam zag ik kinderen die onder de modder zaten, met een ontzettend grote glimlach op hun gezicht. Uit alles blijkt dat de kids hier een toptijd hebben!

Vakantiespelen als basis

Als Staatsbosbeheer zijn we superblij dat het gelach van de kinderen weer te horen is in het bos dit jaar. Want activiteiten zoals de Vakantiespelen leggen een basis om waardering en respect voor de natuur te creëren bij kinderen. Als oud-deelnemer aan de Vakantiespelen kan ik dat alleen maar onderschrijven ;).

Meer over de Vakantiespelen in het Dijkgatbos lees je op www.stichtingvakantiespelen.nl.

(Foto’s: Stichting Vakantiespelen)


reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog