www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

“Ze staan er puik bij!”

1 maart 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

“Ze staan er puik bij!” zegt één van de zorgcliënten van Boerderij Landlust trots. Afgelopen week mochten de zorgcliënten mee helpen met het planten van een aantal fruitbomen bij het Diemerbos. Het weer zat niet echt mee, het was koud en nat. “Dat deert ons niet.”

Fruitgaard
Onderdeel van het aanplantplan bij Landlust was de aanleg van een fruitgaard. Een mooie gelegenheid voor de cliënten om les te krijgen over hoe je een boom plant. En vooral in welke volgorde de werkzaamheden plaats vinden. Een begeleider van Landlust en onze eigen boswachter waren aanwezig om de bomen op de juiste plek te krijgen. Elke boom kreeg een houten hekwerk om deze te beschermen tegen de schapen die op hetzelfde weitje lopen.

Oude fruitrassen
Er zijn appels, peren en kersenbomen aangeplant. Het gaat om oude fruitrassen, als zoete kers, Goudreinet en Alkmene appels,Gieser Wildeman en Conference peren. Deze kunnen later weer gebruikt worden om bijvoorbeeld taart te maken voor de theetuin. De financiën voor de bomen komen uit het Groenfonds.

Moe en nat, maar apetrots zijn de jongens van Landlust na afloop. “Dat hebben we toch maar mooi gedaan!”

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog