www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Staatbosbeheer start met gebruikersplatform Buitenplaats Elswout

1 maart 2023 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Dit voorjaar start Staatsbosbeheer met een gebruikersplatform voor Buitenplaats Elswout. Staatsbosbeheer is op zoek naar leden die willen meedenken en -praten over de ontwikkeling van Elswout tot een gastvrije culturele buitenplaats vol natuur en beleving.

Elswout is een plek waar veel mensen zich erg bij betrokken voelen. Staatsbosbeheer staat aan de vooravond van veranderingen op Elswout, waarbij leegstaande gebouwen worden verduurzaamd en een nieuwe functie krijgen. Tegelijkertijd staat ook het dagelijks onderhoud en beheer, en natuurlijk de natuur, niet stil. Staatsbosbeheer wil omwonenden meer betrekken bij het beheer en de ontwikkeling van Elswout, zodat we beter rekening kunnen houden met wensen, ideeën en zorgen.

Platform

Het gebruikersplatform wordt een vaste groep mensen die in een open, eerlijke en transparante sfeer met elkaar van gedachten wisselt. Onder gebruikers zoekt Staatsbosbeheer naar wandelaars, natuurkenners, monumentenfans, buurtbewoners, vrijwilligers, ondernemers, leden van betrokken stichtingen en verenigingen, hondenbezitters, mindervaliden, ouders van jonge gezinnen, jongeren en ouderen etc. Het gebruikersplatform wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 19 maart aanmelden met een motivatiebrief via elswout@staatsbosbeheer.nl. Op basis van de brieven, maakt Staatsbosbeheer een selectie. Daarbij wordt gekeken naar een brede afspiegeling van bezoekers, omwonenden en andere partijen in de omgeving. De volledige vacature en achtergrondinformatie over de ontwikkelingen op Elswout zijn te vinden op www.buitenplaatselswout.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog